Jsme teď psychicky nahoře, ale nesmíme být moc, varuje autor hattricku Šindel

P l z e ň - Hrdinou nedělního utkání proti HC Mountfield se stal plzeňský útočník Jakub Šindel, jelikož k výhře 5:3 výraznou měrou přispěl v jeho kariéře již druhým hattrickem. Ten první dal ještě v dresu Sparty a stal se nemladším hráčem v extralize, který dovršil hattricku. “Tenkrát to bylo v sezóně 2002/03. Hráli jsme proti Vítkovicím a vyhráli jsme 5:2. Do dnešního zápasu nám dost psychicky pomohla výhra na Slavii, řekl po utkání šťastný střelec.

České Budějovice vjely na led jako lídr tabulky. Vstřelily krátce po úvodu první branku, ale vzápětí bylo vyrovnáno. “Zkomplikovali jsme si zápas hned v první třetině, když jsme si nechali po vstřelené brance dát vyrovnávací. Ve druhé třetině pak už domácí dost odskočili a v poslední třetině už jen hru kontrolovali,“ řekl po utkání českobudějovický trenér Milan Kupka.

Plzeňský asistent hlavního kouče František Černý si myslí, že utkání rozhodla už první třetina. “Ubránili jsme hlavně dvojnásobné oslabení. Ale Budějovice hrály dost nervózně a my měli parádní vstup do druhé třetiny. Škoda však inkasované branky ve třetí třetině, kdy se Budějovicím naskytla příležitost k zdramatizování,“ litoval Černý. Soupeř měl dnes hodně šancí ke vstřelení branky. Například ve dvou dost dlouhých přesilových hrách pět na tři. Plzeň je však zvládla bravurně. "Věděli jsme, že České Budějovice hrají na obránce. Tak jsme se na ně zaměřili a vyšlo to. Kluky jsme nabádali, že i v oslabení musejí hrát aktivně. Aby se soupeř zdržel v našem obranném pásmu co nejkratší dobu,“ prozradil Černý recept na úspěšná oslabení.

Hrdina dnešního večera Jakub Šindel neskrýval po vítězném utkání radost. Přiznal, že dnešní hattrick nebyl nijak náročný. “První branku jsem dosáhl po nepovedené střele, při druhé se mi střela sice povedla, ale musel ji uznat až videorozhodčí, a třetí byla také snadná. Jen dorážka po střele,“ okomentoval Šindel své tři úspěšné zásahy. I přes vysoký počet vstřelených branek Šindel uznává, že utkání nebylo vůbec snadné. “České Budějovice na nás dost rychle vlétly, hrály dost otevřený hokej a hodně bruslily. Jenže my jsme šance proměňovali a oni ne,“ zná Šindel důvod dnešního vítězství. Plzeň teď čeká náročný víkend. V sobotu se přesouvá do Vítkovic, se kterými se utká před televizními kamerami, a hned druhý den nastoupí doma. Potvrdí Západočeši stoupající formu? “Doufám, že přijdou dobré výsledky. Zápas na Slavii nám hodně pomohl. Jsme teď psychicky nahoře. Ale nesmíme být moc. Všichni víme, jak to pak dopadá,“ varuje Šindel.

Obránce Lukáš Derner měl dnes dvojnásobnou radost. Vstřelil v plzeňském dresu svoji první branku. Puk si samozřejmě schoval na památku. Nebyl ani tak pro mě, jako spíš pro moji přítelkyni. Slíbil jsem jí, že když vstřelím branku, tak jí schovám puk,“ řekl Derner. “Doufám, že můj gól byl alespoň trochu uklidňující. České Budějovice dost napadaly. Dostali jsme pokyny, jak máme hrát, a dařilo se nám je plnit,“ řekl Derner.

Plzeňský útočník Peter Fabuš ujel v polovině utkání při vlastním oslabení a vstřelil třetí branku domácích. “Myslím, že to byl jeden z nejlepších zápasů, které jsme letos odehráli. Byla to zasloužená výhra, i když jsme měli velké štěstí, že nám to tam dost padalo,“ říká další šťastný střelec dnešního večera. Plzeň využila dnes jednu přesilovou hru a jednu branku vstřelila i v oslabení. “Každý den trénujeme nějaké šablony, podle kterých bychom v utkání měli zahrát oslabení a přesilovky. Je štěstí, že nám to vychází,“ řekl na závěr Fabuš.