Třetí místo je úspěch, tvrdí Dominik Boháč

P l z e ň - Už i dorostencům skončila sezóna, prohráli totiž s Vítkovicemi rozhodující třetí zápas 3:5, a skončili tak na třetím místě. Po utkání u hráčů převládalo zklamání, někteří si však uvědomovali, že bronz je výborný výsledek. To si myslí i Dominik Boháč. "Třetí místo je úspěch, něco podobného tu dlouho nebylo."

Kapitán Martin Šimek neskrýval rozčarování. "Zatím jsme zklamaní, zítra to bude určitě lepší, až se z toho vyspíme," poznamenal. I on považuje bronz za veliký úspěch. "Kdyby nám to někdo řekl před sezónou, brali bychom to. Nepředpokládali jsme vůbec, že bychom se probojovali takhle daleko. Mysleli jsme si, že když se dostaneme do play-off, budeme rádi. Jen v nás zůstává to, že jsme to mohli dotáhnout ještě dál," popisoval náladu v kabině. Jeho branka v prvním dějství znamenala vedení modrobílých. "Honza Kovář mi to nahrál za modrou čáru, jejich obránce se po puku natahoval, naštěstí na něho nedosáhl. Já napřáhl a spadlo to tam," pokračoval. Kdyby domácí hubený náskok udrželi do první sirény, utkání se mohlo vyvíjet jinak. "Na to se bohužel nemůžeme vymlouvat, udělali jsme nějaké chyby a inkasovali jsme góly." Dorostenci nyní mají do konce týdne volno a poté jim opět začnou tréninky. Ty potrvají až do konce března.

Dominik Boháč se na realitu pokoušel dívat optimisticky. "Zklamání teď rozhodně je, mrzí nás, že jsme nepostoupili. Nehráli jsme špatně, ale nedali jsme šance a oni z brejků ano. Na druhou stranu je třetí místo úspěch, to tu dlouho nebylo," připomněl. Po druhé dvacetiminutovce situace v ČEZ Aréně vypadala tak, že se schyluje k velkému dramatu. "Říkali jsme si, že musíme hrát hlavně dozadu, nepouštět se moc vpřed. Bohužel oni z brejku dali na 3:2, pak na 4:2. Poté už to bylo 5:2 a já dal na 3:5 z našeho pohledu. Sice byly čtyři minuty do konce, ale nám se již srovnat nepodařilo," popisoval neveselé okamžiky. Své dvě branky by klidně vyměnil za postup."Byl bych daleko spokojenější, kdybychom vyhráli a já žádný gól nedal. Škoda," uzavřel.