NOTES#16: Sestřelí konečně Plzeňáci Orly?

Plzeň - Přesně čtrnáctí dní museli plzeňští příznivci počkat, až budou moci ve své ČEZ Aréně opět fandit svým miláčkům. Lasselsberger stihl zatím jedno utkání v Ústi nad Labem, kde vyhrál 5:2 a posunul se již na čtvrtou příčku extraligové tabulky. Proto neváhejte, přijďte podpořit svůj tým a alespoň na chvilku zapomeňte na předvánoční shon.


HC LASSELSBERGER PLZEŇ
vs.
HC Znojemští Orli

31. kolo – pátek 21. prosince v plzeňské ČEZ Areně

Po reprezentačním programu v moskevském turnaji Channel One Cup, kde čeští hokejisté obsadili třetí příčku, se opět rozběhl kolotoč extraligových zápasů. Na programu je velice nahuštěný program a do pondělního Štědrého dne se odehrají ještě celá dvě kola O2 extraligy. Po tříbodovém vítězství v Ústí nad Labem se Plzeň dostala na čtvrté místo průběžné tabulky a svoji formu jistě bude chtít potvrdit právě proti dnešnímu soupeři ze Znojma, nad kterým za tři body letos ještě vyhrála. Znojemští orli si však jistě nejedou pro porážku. Svědčí o tom i jejich výhra z posledního utkání, ve kterém porazili Vítkovice 3:0. Orli se již delší čas drží na desátém místě, ale chtějí se zvednout a zajistit si účast ve vyřazovacích bojích.


PLZEŇSKÝ ZÁPISNÍK

výsledky hráčské statistiky
aktuální sestava zajímavosti a aktuality

Plzeň už získala slibný bodový náskok pro postup do play off

Jistě nejklidnější Vánoce za posledních 6 šest let mohou prožívat Hráči Plzně, vedení i fanoušci. Krátce po polovině odehraných utkáních základní části se Plzeň vyšplhala po vítězném utkání v Ústí nad Labem na čtvrté místo, přičemž náskok před sedmým týmem činí 9 bodů a před prvním nepostupujícím do vyřazovací části již narostl na 12 bodů. Podobně na tom byla Plzeň po jednatřiceti odehraných zápasech naposledy v sezóně 2001/02. Tehdy se modrobílí vyškrábali na páté místo, aby základní část ukončili mezi čtyřmi nejlepšími.

Plzeňská kabina si v reprezentační přestávce prošla lehčí marodkou

Tradiční předvánoční reprezentační akce nemohla přijít vhodněji. Plzeňskou kabinu zasáhla rána v podobě virového onemocnění a někteří hráči neabsolvovali tréninkové dávky, jelikož měli naordinované antibiotikum. Týkalo se to zejména zadáka Václava Benáka a Michala Důrase. Odmítnout účast v reprezentaci byl nucen Roman Málek. Plzeňská jednička si musela doléčit poraněná třísla. Stejný zdravotní problém zasáhl i Petra Vampolu a Kamila Jarinu. Již podruhé v sezóně patří mezi dlouhodobé marody Martin Adamský. Jeho poraněné rameno mu stále neumožňuje se plně zapojit do přípravy, ale koncem předešlého týdne již lehce potrénoval. Ke slovenskému národnímu týmu se připojil Peter Fabuš, který se dokonce poprvé v kariéře stal kapitánem svého národního celku. V Sazka Aréně si zahrál proti českému výběru a ve dvou přátelských utkáních proti Švýcarsku si připsal gól a jednu asistenci.

Michala Důrase reprezentace opět minula

Od začátku sezóny si drží skvělou střeleckou potenci, ale ani tentokrát se reprezentačního dresu nedočkal. Byl sice nominován mezi náhradníky, a i když mají hráči ve zvyku se z moskevského turnaje hromadně omlouval ze zdravotních důvodů, letos se trenér dočkal jen dvou omluvenek. Ale i tak si plzeňský útočník příliš nadějí nedával z důvodu velkého přetlaku pravých křídel v sestavě. Důras sice přiznal zklamání, ale na reprezentaci stále pomýšlí: "Nevybrali mě, ale beru to jako povzbuzení do další práce. Budu na sobě pracovat a pokusím se dokázat, že bych si nominaci mohl zasloužit. Přijdou další turnaje," věří Důras.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sestava HC LASSELSBERGER PLZEŇ z posledního zápasu:

Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dobrovolný, Jasečko, Derner - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík.


HC Znojemští Orli

situace soupeře změny v kádru
předpokládaná sestava zajímavosti a aktuality

Znojmo podlehlo v přípravě českému reprezentačnímu výběru do dvaceti let

V rámci přípravy pro světový šampionát dvacetiletých, který se uskuteční na přelomu roku v Pardubicích a v Liberci, zajela reprezentační dvacítka ke střetnutí do Znojma. V utkání se dlouho vyčkávalo na prvního střelce branky. Jako první otevřeli skóre utkání čeští mladíci. Bártek poslal reprezentační tým do vedení ve 47. minutě. O 4 minuty později přidal druhou branku Hampl, jenž asistoval i u branky první. Znojemský gól v 59.minutě však přišel již pozdě. Postaral se o něj Procházka. Po skončení utkání si však oba dva týmy ještě vyzkoušely sérii pěti samostatných nájezdů. I v nich byla úspěšnější „lvíčata“.

Orli se snaží uhnízdit na příčkách pro postup do play off

Na velmi slabé hranici mezi postupem a nepostupme do play off se drží Znojmo v průběžné tabulce O2 extraligy. Již od devátého kola, kdy sestoupilo k desátému místu, se výše neprodralo. Naopak několikrát se dostalo o příčku níže. Většinou se však drží na posledním možném postupovém místě pro play off. Na záda jim dýchají Pardubice, které mají jistě velké ambice se protlačit do vyřazovacích bojů, ale také Znojmo dohání Litvínov, který si drží deváté místo. V individuálních statistikách se znojemští útočníci drží spíše v ústranní. Nejproduktivnější hráč týmu Jiří Dopita se s dvaceti body drží ve druhé desítce kanadského bodování O2 extraligy. Druhým nejproduktivnějším mužem v týmu je obránce Richard Jareš, jenž vévodí bodování obránců. Ve třiceti zápasech zaznamenal patnáct bodů.

Bičánek předvedl pravou zámořskou bitku

Scénka jak vystřižena ze zámořských soutěží. V utkání Znojma proti Kladnu před poslední sirénou shodili rukavice kladenský obr Schnábel a znojemský obránce Bičánek. Oba dva si prošli zámořskými soutěžemi a podobné situace velice dobře znají. Po krátkém kroužení v boxerském postoji se oba rváči do sebe pustili. Vyhrál kladenský Schnábel, Bičánek porážku uznal. Po skončení souboje se oba dva rváči sportovně a chlapsky poplácali a putovali předčasně pod sprchy.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sestava HC Znojemští Orli z posledního zápasu:

Trvaj - Všetečka, Jareš, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Mojžíš - Selingr, Dopita, Kucharczyk - Erat, Haman, Plášek - J. Svoboda, Radek Procházka, Demel - Beroun, M. Růžička, A. Padělek.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

HISTORICKÁ BILANCE

Plzeň a Znojmo spolu sehrály v historii samostatné české extraligy 34 zápasů. Nikdy se nepotkaly v play-off, kde by se zřejmě strhl strhující boj. Bilance vzájemných zápasů je totiž nevídaně vyrovnaná, včetně skóre!


Celková bilance Plzeň vs. Znojmo
341621690:91

Jak to bylo v domácích utkáních Plzně?

Jak to bylo v domácích utkáních Plzně? Ze sedmnácti zápasů dokázali Západočeši plně bodovat hned ve třinácti. Dali dvakrát víc gólů než Jihomoravané, kteří dokázali v Plzni zvítězit pouze třikrát za sedm let svého extraligového působení. Poprvé 21. listopadu 2000, kdy přehráli domácí tým v poměru 3:1.

Do třetice zvítězilo mužstvo z kraje okurek v Plzni 28. listopadu 2004, kdy se na západě Čech výborným výkonem prezentoval mistr světa z roku 2005 a bronzový olympionik z roku 2006 Tomáš Vokoun. Orli z Plzně „odlétli“ s výhrou 3:0.


Domácí bilance Plzeň vs. Znojmo
17131358:29

Nekonečná přetahovaná

I v současné sezóně jsou duely Plzně se Znojmem nervydrásajícími souboji. Doma Západočeši třikrát vedli, ale soupeř pokaždé vyrovnal. Až při nájezdech nedokázal odpovědět na Fabušovu trefu... Střetnutí na Jižní Moravě mělo přece jenom jasnější průběh – domácí si během půlhodiny vypracovali třígólový náskok a hosté pak stihli jen dvakrát snížit na rozdíl dvou branek. Zatím tak v aktuálním ročníku získali o bod méně, což můžou změnit ve třetím vzájemném utkání...