Pavel Hynek: I když člověk relaxuje a odpočívá, na hokej myslí stále

Plzeň - Devítitýdenní dřina na “suchu“ i následné volno je pryč a hokejisté Lasselsbergeru začínají s tréninky na ledě. Hned toho prvního se zúčastnilo 32 hráčů, včetně Tomáše Divíška a největší letní posily Martina Straky. „Šli jsme na led kompletní, mimo zůstává jen David Ludvík,“ říká hlavní trenér hokejové Plzně Pavel Hynek.

Dobrý den Pavle, kolik hokejistů vlastně skýtá váš širší kádr?
Šli jsme na led kompletní. Máme k dispozici čtyři gólmany, jedenáct obránců a sedmnáct útočníků. My jsme si ještě půjčili dva kluky z juniorů, protože jsme nevěděli, jak se sejdeme. Otazník byl nad Tomášem Divíškem a Martinem Strakou.

Takže jediným marodem zůstává David Ludvík?
Přesně tak. Během volna, co teď bylo, se kluci dali dohromady.

A ten by mohl být připraven kdy?
David je po plastice předního křížového vazu a já si osobně myslím, že bude na přelomu října a listopadu schopen naskočit do zápasu. S tréninkem by mohl začít koncem srpna.

Dá se říci, že kádr je uzavřený?
Myslím, že jediným otazníkem zůstává Tomáš Divíšek. Ale to je spíše otázka pro vedení. Dnes se bude jednat a limit pro vyřešení byl stanoven do čtrnácti dnů.

Jak jste byl spokojen se “suchou“ přípravou?
Za trenéry řeknu, že jsme spokojení byli. Za těch devět týdnů musím hráče pochválit. Odmakali to dobře. Na druhou stranu, je to jen zlomek. Sice se od toho odvíjí základ pro celou sezónu, ale musí se pokračovat v celoroční tréninku. Teď se vše přesouvá na led. Naší připravenost otestuje až začátek ligy.

Jak budou nadále pokračovat tréninky?
Budeme trénovat ve čtyřech skupinách. Čtyři budou na ledě a jedna v posilovně. Odpoledne pak půjdeme na led v pěti pětkách.

Jaké to je, když trénujete svého nadřízeného?
Čekal jsem, že tato otázka přijde, ale abych se přiznal, neznám odpověď. Nyní začínáme, jsme tady první den, s Martinem jsem se zatím dvakrát sešel. Vše asi ukáže čas. Abych se ale přiznal, tak jsem nad tím vůbec nepřemýšlel a nemám z toho obavu. My ten hokej děláme tady dole na ledě a v kabině.

Už byla vyřešena role kapitána?
Zatím ne, ale řešit jí budeme.

Kolik přípravných zápasů na vás čeká?
Odehrajeme dvanáct přípravných zápasů, začínáme již příští týden s Berounem. V Tipsport Cupu na nás čekají Budějovice, Znojmo, Slavia a Vrchlabí, ke konci srpna se zúčastníme turnaje ve Vídni.

Vraťme se ještě ke dnům volna, stihl jste třeba dovolenou?
My jsme trénovali do konce června a následovalo 24 dnů volna. Já byl u moře, pak byla tiskovka s Martinem, poté jsem ještě odjel do jižních Čech.

Takže na hokej se asi moc zapomenout nedalo??
Samozřejmě, že i když člověk relaxuje a odpočívá, tak na ten hokej myslí. Těch 24 dnů uteklo hrozně rychle.

Děkuji za rozhovor, přeji mnoho úspěchů…

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------