Fanoušci nám pomáhají vyhrávat zápasy, libuje si posila Peter Smrek

Plzeň - Úsměvy na tváři plzeňských hokejistů prozrazují, že v kabině Lasselsbergeru panuje naprostá pohoda. Aby ne, když druhý celek tabulky dnes porazil dalšího soupeře. Kladnu alespoň z části vrátil loňské vyřazení z předkola. Tři body se nerodily snadno. "Když jsem nedal trestné střílení a Kladno zvyšovalo tlak, bylo to dost složité. Ale zvládli jsme to a máme tři body," usmíval se po zápase Tomáš Vlasák.

Trenér hostů Petr Kasík byl po utkání hodně zklamaný. "Po takovém zápase se nám mluví těžko. Přitom jsme začali výborně, podařil se nám vstřelit první gól a hráli jsme chytře. Ovšem pak přišlo naše vyloučení, Plzeň přesilovku proměnila a od druhé třetiny byla lepší. Ve třetí třetině jsme sice snížili, ale při tlaku jsme vyrovnat nedokázali." zhodnotil zápas trenér hostí Petr Kasík.

Naopak spokojený byl jeho kolega na střídačce Plzně. Milan Razým nezapomněl vyzdvihnout kvality soupeře a poukázal na náročnost zápasu: "Kladno hraje velmi ofenzivně, v týmu mají skvělé útočníky. Ale v posledních zápasech dostali dost gólů. Přesto začali agresivně a nám se vstup do zápasu trošku nepovedl. Dokázali jsme ale využít přesilovku, to nás nakoplo a zápas jsme otočili. Mohli jsme rozhodnout v náš prospěch už dříve, měli jsme spoustu šancí. Na začátku třetí třetiny Kladno vstřelilo kontaktní gól, tlačilo a my jsme rádi, že jsme vítězství uhájili," oddychl si plzeňský lodivod.

O zajímavé momenty nebylo v zápase nouze. Plzeňským fanouškům pěkně zatrnulo, když v půlce třetí třetiny Tomáš Vlasák neproměnil trestné střílení. " Nemyslím, že bych to udělal úplně špatně," vysvětloval, "ale když jsem udělal kličku, puk si mi stoupl na hranu a bohužel jsem to neproměnil," smutnil plzeňský forvard. Vysvětloval také výrazné zlepšení disciplíny. Lasselsberger byl vyloučen pouze třikrát za celých šedesát minut. "Víme, že Kladno má výtečné přesilovky, tak jsme se snažili zbytečně nefaulovat. Kladno by mohlo každý náš prohřešek potrestat. I trenéři na nás apelovali, abychom si dali pozor," zdůraznil Tomáš Vlasák.

V brance Plzně se dnes objevil Martin Altrichter. A odchytal výborný zápas. "Před zápasem úplně necítil, ale masér mi dal do pohody a chytalo se mi skvěle," prozradil plzeňský gólman. "Prochy (Martin Procházka - poznámka aut.) už na mě jel ve dvacáté vteřině, Kladno mělo v úvodu spoustu šancí, a tak jsem se rozchytal."líčil.

Dnes dostal šanci před jedničkou, Romanem Málkem. "My jsme to probírali už na tréninku s Rudou Pejcharem. Tempo zápasů je velké a Roman také potřebuje nějakou regeneraci. Už jsme to plánovali a takto domluvení jsme byli asi čtyři dny," prozradil Altrichter, který dnes podal skvělý výkon a výborně zastoupil Málka. "Jsem rád, že to takto dopadlo, kdyby Kladno ze závěrečného tlaku vytěžilo branku, bylo by to hodně složité," řekl závěrem.

Nováček v modrobílém dresu Peter Smrek si atmosféru bouřlivého plzeňského prostředí užívá. "V české lize jsem ještě nehrál, je to trošku něco jiného. Atmosféra je tady úžasná. Máme skvělý tým a jsme na dobré cestě, abychom pokračovali v těchto výborných výkonech," věří plzeňský obránce. Do mužstva zapadl bez problémů. "Adaptoval jsem se celkem rychle, bez problémů. Kluci jsou super," pochvaluje si. Velmi spokojen je také s diváckou kulisou, plzeňští fandové jsou podle něj velkou zbraní Západočechů. "Jsou fantastičtí! Celý zápas povzbuzují, jsou hráčem navíc a pomáhají nám vyhrávat zápasy. " užívá si atmosféru plzeňské hokejové euforie, která ,doufejme, jen tak neskončí.