Poučili jsme se z předchozích chyb a zaslouženě vyhráli, chválí tým Mario Cartelli

Plzeň - Další napínavý zápas, další cenné vítězství. Plzeňskou ČEZ Arénu nedobyli ani mladoboleslavští hokejisté. Domácí neporazitelnost tak vydrží minimálně do neděle, do derby s Karlovými Vary. ”Zápas byl hodně náročný, vedli jsme 3:0, poté soupeř snížil a už se nám nehrálo tak uvolněně, ale nakonec jsme těžký zápas zvládli ” pochvaloval si Mario Cartelli.

Trenéři se na tiskové konferenci po skončení zápasu shodli, že utkání bylo velmi kvalitní a dramatické až do poslední minuty. “První dvě třetiny jsme měli ze soupeře trošku respekt, ale za stavu 3:0 jsme si řekli, že nemáme co ztratit. Snížili jsme a Plzeň měla štěstí, že zápas skončil po šedesáti minutách,“ zhodnotil utkání trenér Mladé Boleslavi Jiří Šejba.

Jeho plzeňský kolega Milan Razým byl s výkonem svých svěřenců spokojený. “Dnes jsme byli lepším týmem, dařilo se nám i střelecky. Za stavu 3:0 jsme mohli přidat i další branky, což se bohužel nestalo a následně soupeř snížil. Na nás dolehla nervozita, začali jsme se bát o výsledek. Věřím, že toto cenné a těsné vítězství hráče posílí .” přeje si trenér.

Přinesl také dobré zprávy ohledně zdravotního stavu plzeňské jedničky, Romana Málka. Vše je na dobré cestě, aby se v nejbližších zápasech Málek objevil v brance Lasselsbergeru Plzeň. “Roman už od neděle trénuje s týmem, jeho stav je již dobrý. Dnes se na ostrý zápas ještě necítil. Ale v příštím zápase by snad měl nastoupit. Dnes ho spolehlivě nahradil Martin Altrichter, který podal dobrý výkon. Jsem rád, že máme dva tak kvalitní gólmany, “ řekl závěrem Milan Razým.


Plzeňská čtrnáctka dnes byla k nepřehlédnutí. Velký bojovník Petr Vampola dohrával každý souboj, zatápěl protihráčům a byl i u třetího gólu Lasselsbergeru. Po utkání byl se třemi body nadmíru spokojen: “Jsem rád, že jsme vyhráli. Máme tři body nad nelehkým soupeřem. Boleslav dnes hrála velice dobře. “

Ke konci druhé třetiny bylo na ledě velmi rušno. Altrichter schoval puk pod lapačku, ale Schnabel dohrál souboj a pustil se do ústní výměny názorů právě s Vampolou, který mu cosi horlivě vysvětloval. “ Vlastně o nic nešlo, ani si nepamatuji, co jsem mu řekl,” smál se po utkání Vampola, “ Schnabel si asi chtěl něco dokazovat, ale já jsem to neřešil. Soustředil jsem se na svůj výkon, “ dodal.


Obránce Mario Cartelli se dnes blýskl parádním gólem na tři nula. Bylo to při přesilovce pět na tři, dostal jsem přihrávku na modrou a šlo to přesně do místa, kam jsem chtěl - ke vzdálenější tyči,” vysvětlil, jak k celé akci došlo. Zajímavostí je, že se trefil úplně novou hokejkou. “ Já jsem už před zápasem čekal na novou sadu, na rozbruslení jsem ještě šel s naštíplou hokejkou. Tuto hokejku jsem si vzal vlastně až na tu přesilovku a rovnou s ní dal branku, ” usmíval se šťastný střelec.


Kapitán Plzně Martin Straka dnes prožil hodně hektický den. Dopoledne se mu narodila dcera Beáta, odpoledne už se musel soustředit na další náročný extraligový zápas. Fanoušci ale prožívali radost z potomka s ním. Několikrát za zápas kotel vyvolával právě jméno jeho dcery. Proto i první otázka ihned směřovala na tuto událost. “ Dcera se narodila v deset hodin sedm minut a manželce i dceři se daří dobře, tak jsem se mohl soustředit na zápas, “řekl šťastný a spokojený otec. Významný den oslavil gólem, hned tím prvním. “To bylo v oslabení, situace jeden na jednoho. Naznačil jsem střelu, vypálil a naštěstí to vyšlo, “ zářil spokojeností Martin Straka.

Plzeňským ale na oslavy moc času nezbývá, už v pátek je čeká náročný zápas na Spartě, kam jedou s velkým odhodláním. “Rádi bychom na Spartě vyhráli,“ shodli se hráči, “bude to ale další těžký zápas,“ vědí dobře. No a v neděli čeká hráče i fanoušky opravdová lahůdka - západočeské derby!