Poprvé pod Ještěd

Plzeň - Poprvé se v novém ročníku O2 extraligy představí plzeňští hráči na ledě Liberce. Lasselsberger ve dvou domácích duelech se stejným mužstvem posbíral pět bodů, venku se mu také daří. Vynecháme-li poslední duel v Litvínově, bodovala Plzeň venku třikrát řadě, navíc další dvě střetnutí do minulosti prohrála pouze o bod. Jak si povede tým Pavla Hynka v Liberci?


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC LASSELSBERGER PLZEŇ


Dva zápasy, pět bodů

Před letošní sezónou vybojoval Lasselsberger s Tygry ve čtyřiadvaceti zápasech pouhých čtrnáct bodů. V novém ročníku ale stihl hned třetinu ve dvou duelech na vlastním ledě. V devátém kole Západočeši sice prohrávali o dvě branky, nakonec však rozhodli v nájezdech. Druhé střetnutí, po pěti porážkách v řadě, zvládl Lasselsberger na výbornou, když úvodní třetinu vyhrál 5:1. Hattrickem se uvedl Martin Straka. Jak si povede Plzeň nyní?


Fikrt jedničkou, Hnilička musel skončit

Přišla to jako rána z čistého nebe. Milan Hnilička sice často přenechával své místo v brance Michalu Fikrtovi, nyní je ale jasné, že do bojů v extralize již letos nezasáhne. Zkušený matodor si pravděpodobně z loňského angažmá v Ufě přivezl únavový virus. S klubem přerušil smlouvu, ale i v pětatřiceti letech doufá, že na příští sezónu bude opět připraven. Jestli se vrátí do Liberce, kde má ještě na příští rok smlouvu, zatím není jisté.

Nedvěd má stop na tři zápasy

Za faul na mladoboleslavského Václava Drábka v 31. kole O2 extraligy si nezahraje tři zápasy. Hostující hráč se po nekontrolovaném nárazu na mantinel ošklivě zranil, sezóna pro něj skončila. A protože si Tygři 34. kolo předehrávali již listopadu v Karlových Varech, bude zkušený útočník bez soutěžního zápasu téměř tři týdny, navíc proti Plzni ještě naskočit nemůže. Další aktér incidentu, Denis Kazionov, který v závěru zápasu na popud trenéra Šejby zkoušel vyprovokovat hromadnou potyčku a napadl pěstmi právě Nedvěda, dostal suspendaci na dvě utkání.

Liberecké doupě již není nedobytné

Pryč jsou časy, kdy za celou sezónu v Liberci nikdo nevyhrál. V letošním ročníku O2 extraligy Tygři vyhráli desetkrát, sedmkrát museli sklonit hlavu před soupeřem. Oba duely vyhrály Pardubice, naopak nebodovala zde ani jednou Mladá Boleslav. Plzeň v Tipsport Areně uspěla jen jednou, když v loňské sezóně rozhodl v prodloužení Důras.

Severočechům nevychází boj o bonusový bod

Pětkrát musely určit vítěze duelu s Tygry samostatné nájezdy a vždy se radoval soupeř. Sparta, Slavia, Litvínov, Pardubice, Plzeň. Ti všichni uzmuli druhý bodík do své kapsy. Lasselsberger rozhodl v devátém kole až zásluhou Šindela v sedmé sérii, když se za Liberec prosadil jen Bartovič. Platí tedy, že všechny výhry Liberce byly tříbodové. Co si ale budeme povídat. Plzni tento boj nevyšel již šestkrát. Západočeši se radovali jen dvakrát, právě v duelu s Libercem a naposledy se Slavií...

Plzeň odčinila “úlet“ v Litvínově, předvedli se i fanoušci

V předvečer Štědrého dne se Lasselsbergeru zle nevydařilo utkání v Litvínově. Domácí byli ve všech ohledech lepší, přehrávali Plzeň v pěti i ve čtyřech. „Zápas blbec,“ komentoval výkon trenér Pavel Hynek. Modrobílí se však dokázali oklepat a se Slávií opět prokázali svou sílu. Za stavu 0:2 se nevzdali a infarktový zápas i závěr zvládli na jedničku, odměnou jsou dva body. Ve skvělém světle, což jistá média nevidí zrovna ráda, se předvedli i domácí fanoušci. Sami zorganizovali sbírku na pokutu, kterou jejich klub obdržel za vhození lahví na led v duelu se Spartou. Vybral se více než dvojnásobek potřebné částky. Ať tedy heslo z transparentu, který doprovází domácí zápasy platí dál: Jsme s vámi, buďte s námi!

Výsledky z posledního kola

Bílí Tygři Liberec 4
HC Vítkovice Steel 1
(1:0, 0:1, 3:0)





Branky a nahrávky: 2. Šachl (Bartovič, Harant), 43. Podkonický (Nedorost), 48. Kašpařík (Modrý), 50. Vantuch (Kašpařík) – 37. Hruška (Ondřej).
Bílí Tygři Liberec: Fikrt - Holub, Modrý, Jiruš, Moravec, Harant, Derner, Žabka, Zíb - Nedorost, Pabiška, Podkonický - Pletka, Kašpařík, Vantuch - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Dušek, Kopic.

HC Lasselsberger Plzeň 5
HC Slavia Praha 4pp
(0:2, 2:0, 2:2 – 1:0)




Branky a nahrávky: 29. Matějovský (Kracík), 34. Benák (Vlasák, Straka), 49. Tomas (Vlasák, Straka), 54. Fabuš (Kracík), 62. Kracík (Smrek) - 12. Červenka (Bednář, Kadlec), 17. Hruška (Kadlec, Beránek), 44. Beránek (Hruška), 57. Beránek (Bednář, Hruška).
HC Lasselsberger Plzeň: Francouz - Benák, S. Hudec, Redlihs, Pácal, Dresler, Smrek - Tomas, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šinágl, Adamský - Kubica, Jan Kovář, Ludvík. -------------------------------------------------------------------------------------------------