Individuální statistiky

Druhá čtvrtina extraligy jen potvrdila to, co první naznačila. Výbornou formu útoku Josefa Straky, rostoucí formu zřejmě nestárnoucího Libora Barty, nezadržitelnou cestu vzhůru Davida Mazance, celkově se zlepšující práci celé obrany. Bohužel se zatím stále trochu hledá Jiří Veber, Aleš Krátoška se prosazuje herně, ale do bodového zisku se také zatím bohužel příliš nepromítlo. Jistě velké nevyužité rezervy v sobě ukrývá posila z Českých Budějovic, Kamil Brabenec.

Všech třináct utkání odehrála jedenáctka hráčů – brankář Libor Barta, obránci Martin Výborný, Ivan Vlček, Josef Řezníček, Jiří Hanzlík, David Mazanec, útočníci Michal Straka, Josef Straka, Dušan Andrašovský, Michal Dvořák a Zdeněk Sedlák. Zajímavostí je, že se v posledních dvou zápasech objevil v sestavě junior Miloslav Topol, který získal také svůj první bod za přihrávku, a to již při svém prvním střídání! Po jeho přihrávce vyhnal pavouky z levého rohu Maříkovy branky Mazanec. Vedle Jakuba Koreise další představitel plzeňské hokejové budoucnosti.

Kanadské bodování: Opět jednoznačná záležitost útoku Josefa Straky, který získal celkem 34 kanadských bodů za 14 branek a 20 přihrávek. Nejvíce bodů si připsal centr Josef Straka, celkem 17, a stal se tak také nejlépe bodujícím Plzeňanem. Jeho kolega z útoku Michal Dvořák obsadil v klubovém hodnocení této fáze ročníku z hlediska kanadských bodů druhé místo, 12 (4+8). Rostoucí formu obrany dokazuje třetí místo Jiřího Hanzlíka. Připsal si jeden gól a 6 finálních přihrávek, celkem tedy 7 bodů. Společně se Zdeňkem Sedlákem (5+1) se na dalším místě umístil kolega Jiřího Hanzlíka z obrany, a to výborně hrající David Mazanec. Vsítil dvě nádherné branky, obě od modré čáry, obě byly úvodními brankami keramiků v zápase, přičemž první z nich do sítě reprezentanta Adama Svobody byla Davidovo první extraligovou brankou v životě. K těmto zásahům přidal ještě 4 nahrávky, získal tedy celkem 6 bodů.

Střelci: Pouze opakování jmen již zmiňovaných plzeňských hráčů. Nejlépe střílel Josef Straka, který rozvlnil síť soupeřovy svatyně celkem devětkrát. S odstupem čtyř branek skončil Zdeněk Sedlák a ještě o gól méně přidal Michal Dvořák.

Nahrávači: I do třetice Josef Straka, který poslal do brankové situace s úspěšným koncem své spoluhráče devětkrát. Důrazně hrající Michal Dvořák tak učinil osmkrát a dále následují obránci. Jiří Hanzlík dosáhl šesti, kapitán Josef Řezníček pěti a David Mazanec čtyř finálních přihrávek.

Hodnocení +/-: Sázkaři by asi vysoký kurz na správný tip na vítěze této kategorie nevypsali. Ano, Josef Straka. Kladná bilance u něj dosáhla čísla 11, ale ani jeho kolegové v útoku samozřejmě nezůstali pozadu. Michal Dvořák i Dušan Andrašovský dosáhli svorně bilance 10 kladných bodů.

Tresty: I zde by nejspíše každý fanoušek plzeňského hokeje dokázal tipnout přesně. Radek Duda nuceně proseděl, či jinak zásahem rozhodčího strávil 55 minut čisté hrací doby. Naštěstí k těmto prohřeškům přidává na druhé straně veledůležité góly, kupř. první góly v zápasech proti Litvínovu či na Kladně. Michal Dvořák během zápasu odjezdí neuvěřitelné množství metrů, svede obrovské množství osobních soubojů, kterým se podobně jako Radek Duda rozhodně nevyhýbá, a tak ani on neujde občas pozornosti hlavního sudího. Ve 13 zápasech inkasoval celkem 32 trestných minut. Naopak nejméně trestanou trojicí hráčů jsou však také hráči, kteří se z osobních statistik bohužel trochu vytratili. Michal Straka se stále trochu herně trápí a marně čeká na svůj stý extraligový gól. Co se týče trestů, proseděl na trestné lavici 4 minuty, stejně jako další útočník, který po raketovém úvodu v dresu Keramiky trochu v současnosti herně tápe, Jozef Voskár. Nejméně z hráčů, kteří odehráli více jak deset utkání, proseděl na trestné Pavel Vostřák, pouhé dvě minuty.

Brankář: Půjde o hodnocení pouze jediného brankáře. Jistě, Libor Barta, ze kterého se stala mezi fanoušky hýčkaná a populární hvězda extraligového týmu. Svými výkony si postavil pomník v srdcích plzeňských hokejových fanoušků. Bohužel statistky za druhou čtvrtinu nejsou k dispozici, tak pouze celkové. Plzeňský gólman se pokoušel ztlumit 652 střel, z čehož se mu to 44-krát nepovedlo. Úspěšnost tak má 93,3 %, průměr branek na zápas 2,2. Své výkony ozdobil dvěma čistými konty z domácích utkání s Karlovými Vary a Českými Budějovicemi.

Návštěvnost: Nejvyšší návštěva přišla na plzeňský zimní stadion na západočeské derby s Karlovými Vary, 7258 fanoušků, což je zatím letošní plzeňské maximum. Celkem 8 domácích zápasů Keramiky shlédlo 51215 fanoušků, což činí velmi slušný průměr 6402 fanoušků na zápas.