Úvody jsou skvělé, ale musíme dřít celý zápas, říká John Lammers

Plzeň - I když se dvakrát v zápase proti Českým Budějovicím radoval ze vstřelené branky, po zápase smutnil. Útočník John Lammers, který nastupoval bok po boku s Martinem Strakou a Tomášem Vlasákem, dokázal být po prohrané devítigólové přestřelce konkrétní po otázce, co že je vlastně potřeba radikálně zlepšit. "Nepředvádíme teď styl hokeje, jaký bychom chtěli. Nepomáháme tolik gólmanům, nečistíme před nimi prostor. Musíme zlepšit obranu, víme, že góly vstřelit umíme," vypočítával Kanaďan v plzeňských službách.

Johne, čím si vysvětlujete téměř identické přestřelky v posledních dvou utkáních? Jednou se sice vyhrálo, tentokrát však nikoliv...
Nepředvádíme teď styl hokeje, jaký bychom chtěli. Nepomáháme tolik gólmanům, nečistíme před nimi prostor. Ale je teprve začátek sezóny, a pokud tvrdě zapracujeme ještě na dalších věcech v defenzivě, věřím, že to bude v pořádku.

Po dvou zápasech si odnášíte skóre 10:10. Hodně vstřelených branek, ale také spousta inkasovaných.
Vyzkoušeli jsme si, že góly dát umíme. Ale jako tým nejsme dobří v obraně. Hrajeme příliš chaoticky, jakoby neorganizovaně. To je právě to, co musíme ještě dopilovat, a bude to dobré.

Opakoval se váš skvělý začátek, ale pak jakoby se částečně hokejová Plzeň vytratila. Jakto?
Určitě je výborné, že máme tak skvělé úvody. Ale musíme si uvědomit, že zápas trvá 60 minut, a proto nestačí hrát dobře jen 10 z nich. Další věc, kterou je potřeba zlepšit.

Vy jste se poprvé trefil v české extralize, a hned dvakrát. Jaký si z tohoto utkání odnášíte pocit osobně?
Když hrajete s tak výbornými hráči, jako je Martin s Tomášem, je o něco jednodušší vstřelit branku. Samozřejmě mám z obou velkou radost, jen je škoda, že nevedly k vítězství. Kolektivní úspěch mě zajímá víc, než moje góly. Každopádně ale doufám, že náš výkon do budoucna přispěje k výhrám.

Doma vás čekají hned tři zápasy po sobě, navíc v jednom týdnu. Jak moc záleží na tom, aby se vyhrály všechny?
Každé utkání chcete vyhrát, ale doma je to důležitější. Jednak kvůli pohodě týmu, jednak kvůli tak skvělým fanouškům, jaké máme my. Dneska si trochu odpočineme a pak se budeme snažit ve všech třech zvítězit.