Michal Dvořák i Martin Heřman říkají: Konečně se k nám přiklonilo štěstí

Plzeň – Dnešní zápas patřil do kategorie bláznivých. Plzeň už v páté minutě vedla 2:0 a vše nasvědčovalo tomu, že se hráči poučili z předchozích porážek a nastartovali se k lepšímu výkonu. Ovšem chyba lávky. Ve 13. minutě svítilo na ukazateli skóre 2:2. Po druhé třetině byl stav 4:4. Po šedesáti minutách, a to je rozhodující, ale skončil zápas 5:4 pro domácí Plzeň. Na vítězném gólu se podílela především dvojice Martin Heřman – Michal Dvořák. Oba se shodli na tom, že tento gól byl velmi šťastný. A štěstí je k výhrám také potřeba.

Michal Dvořák: Slovo oslabení už nechci ani slyšet, je to tragédie

Plzeň měla drtivý nástup. Ve třetí minutě vedla zásluhou Martina Straky 1:0, o minutu a půl později už 2:0. Ale vedení neudržela dlouho, druhá třetina začínala za vyrovnaného stavu. Stejně jako ta třetí. „Jsme nervózní jako prvorodičky. Každý se strašně snažíme, ale není to ono,“ mrzí Michala Dvořáka. Do třetí třetiny vstoupila Plzeň aktivně, poprvé svého soupeře přestřílela. „O přestávce mezi druhou a třetí třetinou měl Dušan Salfický v kabině trochu výstup a to nás asi nakoplo,“ přiznal útočník bouřku v kabině. Více se o ní však šířit nechtěl s tím, že se jedná o interní věci týmu. „A taky se k nám přiklonilo to pověstné štěstíčko,“ dodal ještě plzeňský bojovník.

Štěstí se k Plzni skutečně přiklonilo. Pátý rozhodující gól rozhodně šťastný byl. „Nevím přesně, který náš obránce mi přihrál, byly tři minuty do konce, viděl jsem Martina Heřmana, zkusil jsem ho najít a Martin Heřman to doslova propasíroval pod betony brankáře,“ okomentoval Dvořák gólovou situaci ze svého pohledu. V čem ale Plzeň rozhodně nemá štěstí, to je oslabení. „Už nechci slyšet ani slovo o oslabení. V našem podání je to totiž prostě tragédie,“ rozohnila se modrobílá padesát dvojka. „Řekneme si v šatně, co budeme dělat a pak to nejde. Prostě je to houby platný. Musíme s tím bojovat, až se to zlomí. A ono se to zlomí. Musí to přijít,“ burcuje Dvořák.

Mnohem horší situace než případná prohra ale nastala ještě před rozhodujícím gólem. 46. minuta, téměř stejné místo jako při posledním domácím zápase a opět krvavé zraněný. Tentokrát po střetu s Radkem Matějovským skončil na ledě v krvi po tvrdém dopadu John Slaney. Téměř stejná situace jako u slavisty Holce. Také mu před pádem spadla helma. První byl u celé situace stejně jako minulé úterý Michal Dvořák. „Zase jsem u toho byl, to je v pytli. Skoro stejná situace a skoro na stejném místě. To je neštěstí. Ale bohužel i takový je hokej. Doufám, že se mezi nás zase brzy vrátí, protože John je fakt fantastický kluk, který udělá v kabině spoustu srandy. Pokud bude ještě zítra v nemocnici, určitě ho půjdu navštívit,“ přiblížil celou hrůznou situaci Dvořák.

Hráč, který sám neodpustí soupeři nic a rád hraje tvrdě, byl i tentokrát první u zraněného. „Zas byl chudák v bezvědomí. Snažil jsem se mu zaklonit hlavu a dostat ho do stabilizované polohy. Pak přišel doktor a pomohl mu a já už jsem to radši ani nechtěl vidět. Nezažil jsem, aby se v jednom týdnu staly dva takové těžké úrazy. To je strašný. Základ je, že je při vědomí, že nebude mít trvalé následky,“ vyznal se Dvořák ze strachu o spoluhráče.

Martin Heřman: Tyhle tři body jsou důležité, ale musíme je ještě potvrdit

V čase 57:33 přebral přihrávku od Michala Dvořáka a s notnou dávkou štěstí dostal puk za Marka Schwarze. Tímto šťastným gólem Martin Heřman rozhodl o vítězství indiánů v utkání s mladoboleslavským týmem. „Konečně nám přálo štěstí, bekovi puk propadl mezi nohama, já byl rozjetý přes celé hřiště, ještě jsem teda vedle sebe viděl bráchu, ale nakonec jsem mu nepřihrál a asi jsem udělal dobře (smích),“ popisoval gólovou akci spokojený střelec. „Tenhle blafák jsem dělal už od dorostu a většinou mi vycházel. Naštěstí i dneska,“ doplnil ještě komentář k zakončení situace. „Tyhle tři body jsou strašně důležité. Musíme je ale ještě potvrdit v pátek a pokud možno v neděli taky,“ zakončil mladší z dvojice bratrů Heřmanů svoje povídání o utkání.