Robert Hamrla chce oplatit Plzni její důvěru

Již od pětadvacátého prosince společně s Keramiky trénuje nový hráč, tím se stal čtyřiadvacetiletý hráč Zlína, brankář Robert Hamrla. Ten zamířil do Plzně z Havířova, kde byl na hostování, naopak do Havířova míří současná dvojka Plzně, Petr Kůs. Podle slov generálního managera Keramiky Pavla Setíkovského se jedná o formu hostování do třicátého dubna…

Celou záležitost ohledně této výměny jsme dojednali již před svátky. Petr Kůs byl zapůjčen do konce sezóny na hostování do Havířova a na jeho místo do Plzně míří Robert Hamrla“ říká manager Keramiky Pavel Setíkovský. Ten současně přiznává, že jednání o případném prodloužení hostování Barty v Plzni se jednání vedou nelehce. „Samozřejmě, že jednáme s Pardubicemi, máme zájem aby Libor u nás zůstal, ale zástupci Pardubic, odložili jednání až na 25. ledna. Dosavadní jednání nedávají příliž mnoho optimizmu, neboť požadavky Pardubic jsou v některých směrech, řekl bych přemrštěné, nereálné, přesto jednání povedeme dále“, dodává na vysvětlenou Setíkovský. Snad i proto nečekali plzeňští zástupci a vyřešili možnou svízelnou situaci okolo brankářů, hostováním mladého brankáře Hamrly. Ten se o svém odchodu dozvěděl z úst svého otce, který je zároveň i jeho managerem. „Dvaadvacátého mi otec oznámil, že již 25. prosince se mám hlásit v Plzni na tréninku“ upřesňuje Robert Hamrla, krátce po svém třetím tréninku na plzeňském ledě. „Věděl jsem, že již dříve se Plzeň na mně Plzeň vyptávala, ale moc jsem tomu nevěřil. Teď když se to stalo skutečností, jsem moc rád a mým přáním je, vrátit Plzni její důvěru.

Robert Hamrla se narodil 25.1.1977 a je odchovancem zlínského hokeje, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Po příchodu do mužů se jeho hokejový život skládal hlavně z hostování. „U mě se ty kluby hodně opakují. Ze Zlína jsem zamířil do Prostějova, to bylo v době, kdy ve Zlíně chytal Kameš. Kluby se dohodly a abych neseděl, šel jsem do Prostějova. Z Moravy jsem zamířil na západ Čech, do Karlových Varů, kde jsem snad kromě čtyř, nebo pěti zápasů působil téměř celou sezónu. Z Varů jeho cesty vedly do Šumperka a znovu do Prostějova. Zde si mi vyhlédl nedávno Havířov a teď jsem skončil zde, v Plzni.“ Mladý brankář má na svém kontě již více jak osmdesát extraligových zápasů. “ Je to něco přes osmdesát, ve Zlíně 73, ve Varech asi osm a teď v Havířově.“ Nejraději vzpomíná na letošní utkání, kdy nastoupil před zlínským publikem v dresu Havířova. „I když jsme prohráli (5:4PP) bylo to asi mé nejlepší utkání, byl jsem vyhodnocen nejlepším hráčem utkání. Nejen,že se každý se v dobrém světle předvést před svým publikem, chtěl jsem Havířovu oplatit jeho důvěru. Tu samozřejmě chci teď vrátit i Plzni."

Hamrla přiznává, že sledoval výsledky Plzně a vystoupení jejích brankářů od samého úvodu soutěže. „Šimonovič i teď na Slovensku dokázal, že je kvalitním brankářem, ale v Plzni to neunesl psychicky, psychika je moc důležitá věc, zvláště u brankářů.“ On sám o sobě říká, že chce využít možnosti, kterou v Plzni dostal a v případě, že by se mohl stát „jedničkou“ je připraven se nervově obalit. „Myslím si, že nejsem nervově labilní, že se dokážu soustředit. To mohu dokázat i tím, že v loňském roce když mi umřela maminka a pohřeb byl v pátek, já se v sobotu postavil v Prostějově do brány.“ K tomu si myslím, není zapotřebí více slov. Přejme mladému brankáři, ať se mu zde v Plzni daří a jeho forma, ať v roli brankářské dvojky, či jedničky, doprovodí Plzeň do play-off.