Martin Heřman věnoval své dva góly zraněnému bratrovi

Plzeň - Včerejší utkání s Karlovými Vary v mnohém připomínalo úplně první kolo letošního extraligového ročníku. Divoká přestřelka, nečekané obraty a hlavně vítězství pro Plzeň. Velkou měrou se na něm podílel Martin Heřman, který vstřelil dva góly. „Hrál jsem dnes tak trochu i pro bráchu, abych mu ulevil od bolesti,“ připomněl mladší z bratrské dvojice, že Jan Heřman leží v plzeňské nemocnici se zlomenou nohou.

Jaroslav Modrý: Pořád před sebou máme spoustu práce

Plzeň se vítězstvím nad Karlovými Vary za tři body posunula o jedno místo v tabulce výše. Aktuálně se tedy nachází bod před pražskou Spartou na jedenácté pozici. „To ale nic neřeší, pořád máme před sebou spoustu práce, jsme teprve na začátku cesty,“ popřel obránce Jaroslav Modrý, že by ho posun v tabulce nějak zvlášť potěšil.

Vývoj první třetiny však vůbec nenasvědčoval tomu, že by Plzeň dospěla k vítězství. Po nepříliš výrazném výkonu a mnoha chybách prohrávali domácí indiáni s Energií 1:3. „Na začátku byli důraznější, vinou toho jsme dostali branky. Ale pak jsme byli odměnění za vůli po vítězství,“ shrnul průběh a výsledek utkání Modrý do jedné věty. Obrat přišel ve druhé třetině. Nejprve Martin Heřman snížil a osm minut později ten samý hráč vyrovnal. To byl podle Modrého zlomový moment utkání. „Zápas se asi lámal v dlouhém čtyřminutovém oslabení, ve kterém jsme dali i nakonec gól. Fantasticky ho odehrál Martin Heřman,“ pochválil na závěr svého spoluhráče bek s bohatými zkušenostmi z NHL.

Martin Heřman: Hrál jsem pro bráchu

Možná trochu nečekaného hrdinu, který nechce být hrdinou nazýván, mělo páteční derby. Martin Heřman překonal dvakrát v rozmezí osmi minut Lukáše Mensatora a velkou měrou přispěl k úspěšnému obratu v utkání. „Brácha koukal v nemocnici, hrál jsem pro něj. I ty góly bych takhle na dálku chtěl věnovat jemu, abych mu aspoň trochu ulevil od bolesti,“ rozpovídal se o zraněném bratrovi útočník. Ještě minulý zápas spolu nastupovali v jednom útoku, včera se Martin musel obejít bez svého staršího vzoru.

„Máme poslední dobou špatné začátky,“ mrzí mladého útočníka. Neví však, čím by to mohlo být. „Asi se málo soustředíme,“ zamýšlí se nahlas. „Důležité ale je, že se dokážeme do zápasu vrátit a otočit to. Sice to stojí víc sil ale o to je to cennější,“ je rád za úspěšné obraty Heřman mladší. „Máme lídry, kteří ví, jak tým nakopnout a pomoci nám všem,“ vyzdvihuje dvougólový střelec zkušené spoluhráče. Co se mu moc nelíbilo, bylo, když ho někdo nazval hrdinou utkání. „Za toho se rozhodně nepovažuji,“ usmíval se. Zároveň však dodal: „Je příjemné, když se přidáme i my další a pomůže prvnímu útoku, který rozhoduje většinu zápasů. Nemůže to přece pořád stát jen na třech hráčích.“

-------------------------------------------------------------