Starší dorost táhne do boje, v prvním kole play-off se utká s Havlíčkovým Brodem

Plzeň - Jediným zástupcem plzeňského hokeje v hlavní části vyřazovacích bojů, osmifinále, jsou starší dorostenci. Ti se do play-off kvalifikovali s náskokem, už po první polovině základní části bylo jasné, že jim prestižní část neunikne. Nakonec obsadili 7. příčku, jen několik málo bodů dokonce od bronzové, a do cesty se jim tedy postaví 10. tým soutěže - Havlíčkův Brod. Souboj, hraný na dva vítězné zápasy, vypukne již zítra od 18:00, ve středu 23. března od 17:00 budou starší dorostenci bojovat na vlastním ledě. V případě nutnosti se rozhodující duel odehraje den nato opět v Plzni. Nenechte v tom mladé indiány samotné a přijďte je povzbudit! Vstupné je samozřejmě zdarma.


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC REBEL HAVLÍČKŮV BROD

Zimní Stadion HC Rebel
ČEZ Aréna, Plzeň
21. března 2011 od 18:00 (HBR)
23. března 2011 od 17:00 (PLZ)
případně 24. března 2011 (PLZ)
1. kolo play-off staršího dorostu

Letošní zápasy

S Havlíčkobrodskými mají plzeňští starší dorostenci vzácně vyrovnanou bilanci. Oba celky se střetli v prvním duelu letošního kalendářního roku na ledě Plzně, v němž po většinu zápasu diktovali tempo domácí a spokojeně dokráčeli k výhře 4:2. Toto střetnutí přineslo i, dejme tomu, fanouškovskou lahůdku, to když asistent trenéra hostů od poloviny úvodní třetiny prožíval duel velice emotivně a v samém závěru třetiny v něm bouchly saze naplno. Při souboji u mantinelu, kdy zůstal jeden z jeho svěřenců na ledě, přelezl mantinel při hře a s výkřiky důrazně mířícími na rozhodčího se vrhl na led. Pořadatelská služba jej pak odvedla pryč ze střídačky. Plzeňské branky vstřelili dvakrát Mašek, jednou Noga a Houfek.
Ve druhém duelu, hraném o tři týdny později plzeňští hokejisté prohráli po velice napínavém zápase 2:4. Indiáni vstoupili do duelu dobře a už po necelých dvou minutách se radoval Schleiss. Domácí duel otočili, ale Plzeňští ještě díky Kubalíkovi v polovině zápasu vyrovnali. Jenže dvě minuty do druhé sirény se za domácí barvy trefil Dundáček a i přes velikou snahu indiánů o vyrovnání zaznamenal vítěznou branku. Do prázdné plzeňské klece pak pečetil vítězství Rebelu tři vteřiny před koncem Křesťan.
Na výhry je to 1:1, na skóre 6:6. Play-off ale vítěze určí jednoznačně. Budou to indiáni?



Ve víru branek, bodů a trestných minut

HC REBEL HAVLÍČKŮV BROD

Nejdříve si pojďme představit opory týmů Rebela. Kanadskému bodování Havlíčkobrodských vévodí David Kozlík, který v šestatřiceti zápasech vstřelil osmnáct branek a sedmkrát přesně nahrál. Zároveň je i nejlepším střelcem týmu. Na druhém místě, jen bod za Kozlíkem, je s čtyřiadvacítkou v kolonce kanadských bodů Jan Wasserbauer, který zacílil přesně desetkrát, navrch přidal 14 asistencí. Tím ovládl hodnocení nahrávačů. Nutno dodat, že Wasserbauer odehrál o deset zápasů méně než Kozlík. Bronz pomyslně drží s dvaceti body Václav Pecen, první v hodnocení obránců, se sedmi vstřelenými brankami a třinácti asistencemi. V tolik sledovaném, někdy nedoceňovaném hodnocení +/- první příčka patří známému jménu David Kozlík, který drží kladnou dvanáctku. Zlým mužem brodských hokejistů je úročník Marek Němec, který v devětatřiceti duelech dokázal nasbírat pozoruhodných 151 trestných minut.
Branku Havlíčkova Brodu stráží velice vyrovnaná dvojice Daniel Dolejš - Tomáš Fučík. Prvně jmenovaný letos v základní části odchytal 1663 minut s úspěšností 91,86%. Navíc si připsal i jedno čisté konto. Tomáš Fučík odchytal 1045 minut a jeho úspěšnost je velice blízká té Dolejšově - 91,51%.

HC PLZEŇ 1929

Plzeňané se mohou opřít o útočné duo Dominik Kubalík- Jan Schleiss, které dlouhou dobu vládlo statistikám extraligy, než oba útočníky vyřadilo zranění. Prvně jmenovaný, mladší bratr v Plzni dobře známého Tomáše, si v dvaačtyřiceti duelech připsal 38 branek a 21 nahrávek, čímž ovládl i střeleckou tabulku Plzně. V celkovém hodnocení obou částí základní částí pak obsadil třetí příčku za píseckým Vlčkem a libereckým Mikyskou. Jan Schleiss má se svým partnerem z útoku vzácně vyrovnané výkony. Taktéž nastoupil do 42 zápasů a shodně si připsal celkově 59. Co jej odsunulo "až" za Kubalíka, je nižší počet vstřelených branek. Schleiss vstřelil 14 branek a přihrál na pětačtyřicet branek, což z něj dělá nejlepšího nahrávače nejen v plzeňském týmu, ale v celé soutěži. Třetí místo s odstupem drží Filip Mašek, který si za 37 zápasů připsal 14 branek a 15 nahrávek.I Schleiss neodehrál celou sezónu, stejně jako Kubalíka jej vyřadilo z konce základní části zranění. Oba útočníci však už nastoupili do posledního zápasu základní části, pro play-off snad budou trenérskému duu Černý - Kořínek k dispozici. V hodnocení +/- vede obránce Michal Moravčík s kladnou třiatřicítku, jen o jeden bodík má méně další obránce Michal Šmíd. Nejpilnějším ve sbírání trestných minut byl útočník Martin Pašek, který po většinu sezóny vypomáhal plzeňské juniorce (podobně jako Faschingbauer, Váchal nebo Slavík). Za pětadvacet zápasů si připsal 105 trestných minut.
V brance starší dorost spoléhá na Patrika Polívku, který se po nemoci vrátil na několik zápasů jak do dresu plzeňských indiánů, tak do toho reprezentačního. Jenže po návratu z Ruska, kde byl s národním týmem do sedmnácti let, jej skolily vysoké teploty a jeho start v play-off je tak nejistý. Polívka se 1474 odchytanými minutami drží úspěšnost na 92,17%, připsal si dvě vychytané nuly. Krýt záda mu bude Daniel Karafiát, který odchytal jen o něco málo minut, přesně 1339 minut s úspěšností 88,34%. I on si připsal dvě čistá konta.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Eaton Pardubice 6
HC Plzeň 1929 2
(2:1, 2:0, 2:1)






Branky a nahrávky: 12. Chmelař (Poulíček), 16. Březina (Schneider), 22. Bureš (Havel, Řezníček), 25. Vachutka (Voženílek, Škvor), 43. Březina (Vachutka), 51. Vachutka (Moučka) - 7. Šimandl (Váchal), 47. Pitel (Pour).
HC Plzeň 1929: Karafiát - Farný, Houfek, Kubík, Šmíd, Marcel, Moravčík, Slavík, Tichý - Faschingbauer, Kopta, Kubalík, Mašek, Pejchar, Pitel, Pour, Schleiss, Tulačka, Váchal, Zimmermann, Šimandl.

HC Vítkovice Steel 2
HC Rebel Havlíčkův Brod 5
(0:2, 1:0, 1:3)




Branky a nahrávky: 33. Zdráhal (Hudeček), 57. Plášek (Tomi, Němec) - 1. Kozlík (Wasserbauer, Račanský), 17. Kozlík (Račanský, Pavlas), 50. Žemlička (Hynek, Špringl), 54. Kuchta (Pecen), 56. Němec (Jelínek).
HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš - Pecen, Šulák, Pavlas, Špringl, Dvořák, Kulhánek, Meloun, Dundáček - Wasserbauer, Kuchta, Křesťan, Žemlička, Chlubna, Račanský, Beránek, Hynek, Jelínek, Turek, Kozlík, Němec.

-----------------------------------------------------------------------------------