Brod jsme v prvním zápase podcenili, to už se nám nestane, říká po postupu dorostenec Kubalík

Plzeň - Po velkém boji a odvráceném mečbolu se starší dorostenci HC Plzeň 1929 probojovali mezi nejlepších osm týmů extraligy. V osmifinálové sérii svedli s Havlíčkovým Brodem rozdílné zápasy, ve dvou z nich však dokázali vyhrát a slaví postup. "Teď jdeme na Zlín a doufáme, že svým aktivním přístupem navážeme na letošní dvě předchozí výhry," věří autor dvou branek ve třetím zápase série - plzeňský Dominik Kubalík.

Teď, chvilku po zápase, u tebe musí převládat jasně dobrý pocity, je to tak?
Určitě. Dneska to byl tak trochu divný zápas a my jsme hrozně rádi za postup. Teď už myslíme dopředu, čeká nás dlouhá štreka do Zlína.

Zápas v Brodě a dva tady v Plzni byly od sebe hodně odlišné, a to nejen výsledky. Čím to podle tebe bylo?
Jednoznačně tím, že jsme Brod podcenili. Do toho prvního utkání jsme s tím, že rozhodně vyhrajeme, a to se nám vymstilo.

Doma už ale všechno klapalo podle plánu…
Na tréninku jsme si řekli, že takhle rozhodně nemůžeme hrát, pokud chceme být úspěšní. V tom jsme nemohli pokračovat. Teď jsme se drželi toho, jak by naše hra měla vypadat, a dopadlo to výborně. .

Dnes jste dlouho bušili do brodské obrany, ale branka ne a ne spadnout. Nakonec jsi to zlomil ty. Bylo to rozhodující?
Především z nás spadl takový ten stres, hrozně se nám ulevilo. Vždycky je lepší dát gól na jedna nula, než prohrávat. Myslím, že nám tenhle moment hodně pomohl v dalším průběhu. .

Kdy sis řekl, že teď už zápas nepustíte a vyhrajete?
Už za stavu tři nula, když jsme vlastně vstřelili tu třetí branku. Tým, jako my, třígólový náskok musí udržet. Když Havlíčkův Brod dal na tři jedna, trošku jsem se bál. (smích) .

Ty jsi v zápase dal dvě branky. Pomýšlel jsi i na hattrick?
Určitě. Říkal jsem si, že bych ho mohl dát. Škoda, že se to nepovedlo. Ale hlavně, že se vyhrálo a já tedy přispěl alespoň těmi dvěma brankami. .

Na ledě se ke konci utkání jiskřilo. Bylo to z iniciativy vaší nebo soupeře?
Hosté to trochu neunesli. Už přes internet do nás šli a vyhrožovali.Teď byli z průběhu zápasu nějak mimo. Ale při podávání rukou bylo všechno v pohodě. .

Již si zmínil, že se ve čtvrtfinále utkáte se Zlínem, proti kterému se vám letos daří. Nemůžete znovu sklouznout k podcenění?
To rozhodně ne. Teď už nepodceníme nikoho, všechno se bude odvíjet zápas od zápasu. Myslím, že máme velkou šanci postoupit, protože s nimi máme letos pozitivní bilanci.

Pro vás se teď situace otočí, začínat budete doma v neděli od pěti a pak vás čeká zápas ve Zlíně. Rozhodovat se pak bude případně taky na Moravě…
Byl bych raději, kdybychom začínali venku a případně dva zápasy hráli doma. Oni ale byli lepší v tabulce, proto budeme hrát takhle. Teď ale v neděli musíme vyhrát a pak u nich jeden urvat. Jako minule na ně vlítneme a snad na naše dvě výhry z letoška navážeme.