Zajímavosti a události 3. části

VÍTE, ŽE ….


KERAMIKA JAKO JEDINÁ

………………neprohrála prodloužení. V této herní činnosti se ocitla celkem pětkrát. Se Vsetínem, Slavií, Havířovem ani Kladnem rozhodnutí nepadlo, a tak náhlá smrt padla až v utkání v Litvínově, kde rozhodl sedm vteřin před koncem Michal Straka.

………………dokázala udržet čisté konto na ledě pražské Sparty. Výborná hra v poli toho domácím dovolila pramálo, a to ostatní s jistotou zlikvidoval Libor Barta. Další kuriozitou je souboj Karlových Varů s pražskou Slavií, který se koná v tomtéž kole. O 30. kole je možné říci, že západní Čechy přehrály Prahu.

………………uspěla v obou případech na ledě stejného soupeře v jednom týdnu. Samozřejmě je řeč o kuriózní situaci, kdy se dohrávalo 2. kolo a ještě tentýž týden si duel oba soupeři zopakovali. Formu Plzeňanů pocítily Karlovy Vary ve výsledcích 3:5 a 1:4.

………………,lépe řečeno, jako první uspěla na ledě nové pardubické arény. Stalo se tak v dohrávce 35. kola, a góly se o to zasloužili neúnavný střelec Josef Straka a bouřlivák Radek Duda, který v zápase nasbíral 14 trestných minut. Pro Plzaňáky potěšující skutečností bylo, že to byl první zápas Libora Barty, kmenového hráče Keramiky Plzeň!

………………musela letos Keramika odložit své utkání o více jak hodinu z důvodu výpadku elektrického proudu. Situace, na kterou byli dříve specialisté v Třince, se v Plzni stala ve 24. kole před duelem s Litvínovem, ve kterém se keramici ze tmy ještě ani nerozkoukali a prohrávali 0:2. Nakonec to byl zápas, který nastartoval 10 zápasovou šňůru neproher.

HRÁČSKÁ ŠKATULATA

………………těsně po skončení 3. části, 14. ledna, uviděla světlo světa zpráva snů Plzeňáka. Libor Barta v Plzni zůstává, a to dokonce do roku 2004! Jak se to promítne do ambicí Plzně a co bude dále, můžete hlasovat v naší anketě na hlavní stránce.

………………dlouholetý ostrostřelec Keramiky Plzeň Pavel Vostřák zamířil do Finska. Své poslední utkání sehrál ve 40. kole ve Znojmě. Pavel Vostřák sám projevil zájem odejít do zahraničí, v Plzni mu končila smlouva 30. dubna tohoto roku.

………………Kamil Brabenec vstřelil svůj první gól před vlastním publikem, k čemuž mu sekundoval slávistický brankář Roman Málek. V zápase 36. kola proti Slavii přidal v poslední minutě ještě jeden, a tak snad zlomil začarovanou mušku v domácích zápasech.

……………… rozrůstající se marodka donutila trenéra Richarda Fardu sáhnout do plzeňské zálohy, a tak jsme mohli na ledě obdivovat umění plzeňského mládí v podání Topola, Koreise, Špindlera nebo Fialy. Další mladík v dresu Keramiky, Jan Švík byl zapůjčen na hostování k západočeskému kolegovi z Karlových Varů.

………………Petr Kůs byl vedením vyměněn do Havířova za ostříleného Roberta Hamrlu, který tak bude krýt záda Liboru Bartovi jako druhý brankář Keramiky. Petr Kůs však nepobyl v Havířově příliš dlouho, dostal jedinou příležitost, když střídal Pavla Cagaše v utkání ve Vítkovicích (2:9), pak putoval do druholigových Senators.

………………nového hráče do útoku však také ulovila Keramika Plzeň, Martina Adamského z YTONGu Brno, kde také např. hostuje plzeňský odchovanec, Petr Jež.