Jiří Hanzlík #8

Doma pořád nepodáváme takové výkony, jaké bychom chtěli, říká Jiří Hanzlík

Plzeň – Na horkém plzeňském byl před nepříliš plným hledištěm k vidění boj o první místo v extraligové tabulce. Domácí indiáni svedli velmi tuhý zápas s PGS Zlín. Diváci viděli góly, přesilovky, oslabení, šance na obou stranách, emoce, vztek, bezmoc. Vše, co k hokeji patří. Vyrovnaný zápas po 60 minutách vítěze nenašel, musely dokonce rozhodnout až samostatné nájezdy.

Cítil jste na sebe velký tlak, když jste se rozjížděl k nájezdu? Využil jste znalostí gólmana Horčičky?
Měl jsem výhodu, že jsem nemusel nutně proměnit, tak to nebylo tak těžké. Jel jsem s tím, že vystřelím a našel jsem volné místo. Znalost gólmana, v tomhle případě, myslím, neplatí.

Jak jste spokojen s předvedenou hrou v zápase o první místo?
Doma nepodáváme takové výkony, jaké bychom chtěli. Takže bod navíc bereme, vážíme si ho. Výsledek je asi spravedlivý, ale můžeme být rádi, že jsme ho v závěrečných oslabeních ve třech neztratili.

Plzeňská defenzíva je oslabena vinou několika zraněním. Jak jste se s tím vyrovnávali?
Hodně beků máme zraněných, ale ti, co naskočili, tak to zvládli slušně

Vaše vyloučení vyvolalo vlnu emocí. Jak vypadalo z vašeho pohledu?
Chtěl jsem vyhodit odražený puk od mantinelu. Zvedl jsem ho a hokejka mi vyletěla nahoru. Nevím, jak bych to měl udělat, abych se faulu vyhnul. Ale je pravda, že ke kontaktu tam došlo.

Zlínský kapitán Petr Čajánek často diskutoval s rozhodčími. Nemyslíte si, že až moc často?
Petr je kapitán, má na to právo, proč by za rozhodčími nejel? A párkrát měl i pravdu, viděl jsem to z trestné lavice. Ale takhle se má kapitán chovat, bít se za své mužstvo a sjednat mu spravedlnost.

Přenášely se emoce z hlediště i na vás hráče?
Na každého atmosféra působí jinak. My bychom se neměli nechat strhnout, koncentrovat se na zápas a atmosféru nechat stranou. Rozhodnutí uvedly diváky do varu, byli jsme taky vykulení, jak dlouho jsme hráli v oslabení. Nabourá se celá hra a je těžké se i v plném počtu vrátit k nějakému stylu hry.

---------------------------------------------