Adam Svoboda #31

Konečně jsem byl gólman, jak má být, zhodnotil Svoboda svůj výkon

Plzeň – Třetí domácí zápas, třetí výhra, devět získaných bodů a třetí místo v extraligové tabulce. V posledním domácím utkání z této série porazili indiáni Pardubice, které naopak prohrály počtvrté v řadě. Adam Svoboda pomohl Plzni k vítězství třiadvaceti zákroky a byl svému týmu velkou oporou. „Už bylo načase,“ nehodlal se nijak chválit brankář.

I přes výhru působil Adam Svoboda po zápase zachmuřeně. Jakoby se svým výkonem nebyl spokojený. „Už bylo načase, aby se mi zápas povedl,“ vrátil se ke svým minulým nepříliš dobrým výkonům. „Měsíc jsem byl z formy, prostě jsem na to neměl. Nevím, čím to bylo. Poslední dva zápasy je to lepší,“ pokračoval v hodnocení svých vlastních výkonů Svoboda. V minulém zápase vychytal kladenské střelce, dnes povolil pouze dvě branky Pardubicím.

„Pořád to má ale k ideálu daleko. I když musím říct, že dneska aspoň bylo poznat, že jsem gólman,“ prohlásila plzeňská jednatřicítka. „To se stane každému hráči během sezóny. Trpělivě jsem na sobě pořád pracoval, možná jsem to až přeháněl, ale pořád jsem věřil, že se mi forma vrátí,“ nechal Svoboda nahlédnout do svých myšlenkových pochodů. „Je důležité vzít si z toho pozitivní věci. Člověk se nemůže zaobírat neúspěchy, to by se zbláznil,“ pošťoural se sám v sobě trochu gólman.

V dnešním zápase nastoupil navíc proti svému bývalému zaměstnavateli. Popřel však, že by to byl pro něj nějak jiný zápas. „Teď už zápasy proti Pardubicím nejsou tak výjimečné, jako byly dřív,“ prohlásil. Radost měl především z výhry. „Důležité jsou tři body, které jsme potřebovali, abychom se pohybovali tam, kde chceme,“ narazil na plzeňské ambice. Všichni zúčastnění se shodli na tom, že rozhodujíc moment bylo neproměněné pardubické trestné střílení. Na tom měl Svoboda také svou zásluhu. „Hned jsem poznal, co se chystá udělat, pokryl jsem si prostor mezi betony a pak už nic jiného nevymyslel,“ vrátil se k okamžiku ze 47. minuty Svoboda.

Plzeň stoupá tabulkou. Aktuálně je na třetí pozici s pětibodovou ztrátou na první místo. Indiánům se konečně začaly dařit přesilové hry, dávají hodně gólů. „Pomohl nám návrat Tomáše Vlasáka, je platný jak v kabině, tak na ledě. Uklidní hru, neztratí puk… Opravdu nám hodně pomáhá,“ pochválil svého spoluhráče Svoboda. Na hře svého týmu by však našel i mouchy: „S umístěním jsme spokojení, ale hra není ideální, chyby tam jsou a my se je snažíme odstranit, máme ještě před sebou hodně práce,“ uzavřel Svoboda své hodnocení.

------------------------------------------------------------------