#18 Dominik Kubalík

Tolik lidí na mě nikdy při nájezdu nekoukalo, říká Dominik Kubalík

Plzeň – Ačkoliv je už leden, indiáni dohrávali 18. kolo, které měli hrát prvního listopadu. I když vedli už 3:0, z utkání se vyklubalo pěkné drama. To pomohl na stranu domácích obrátit i šestnáctiletý Dominik Kubalík, který ve 49. minutě proměnil nařízené trestné střílení. „V tu chvíli jsem si ani neuvědomil, že to může být zlomový bod zápasu,“ říká mladý útočník, který je jeden z nejmladších dokonce i v plzeňské juniorce.

Ještě ve 28. minutě vypadal zápas na jasnou záležitost. Plzeň vedla 3:0. Poté ale Mountfield snížil na 3:2 a bylo zaděláno na drama. Indiáni sice zásluhou Kubalíka a Johnsona odskočili opět na rozdíl tří branek, Budějovice ale znovu snížily. Plzeň však už vítězství uhájila.

Velkou zásluhu na vítězství má bezpochyby také mladíček Dominik Kubalík. Trenéři obou týmů se shodli, že jeho proměněné trestné střílení bylo rozhodujícím momentem utkání. Milan Razým navíc zdůraznil, že Dominik koupí do šatny nějakou svačinku. „Ještě nevím, co budu kupovat, ale doufám, že to nebude moc drahé, na to bych neměl,“ smál se po zápase Kubalík.

Když se rozjížděl k nařízenému trestnému střílení, celá střídačka stála a fandila svému nejmladšímu členovi. „Byla to pro mě vlastně úplně první větší gólová příležitost v áčku, první nájezd, koukalo na mě hodně lidí, nebylo to pro mě moc lehké,“ přiznal po zápase drobnou nervozitu hráč s číslem osmnáct.

„Celou dobu jsem, co jsem jel, jsem přemýšlel, co udělám. Nakonec jsem se rozhodl pro střelu a musím říct, že při mně stáli snad všichni svatí na světě,“ radoval se ještě dlouho poté ze svého prvního extraligového gólu Kubalík. „Ale napoprvé jsem si vůbec nemyslel, že jsem ho dal. Až když se radovali diváci, tak jsem taky zvedl ruce,“ vzpomněl na to, jak puk propadl Kovářovi až hodnou chvíli po jeho střele.

Puk mu přivezl až Martin Straka, který ho jel vyžádat od rozhodčích. „Vystavím si ho na čestné místo,“ prozradil Dominik Kubalík. „Všichni kluci mně moc blahopřáli, ale než jsem jel, tak mi nikdo neporadil, co bych měl udělat. Jen na mě křičeli, ať to koukám proměnit,“ smála se rozzářená naděje plzeňského hokeje.

--------------------------------------------