Václav Pletka #88

Václav Pletka #88: Budeme hrát naplno, teď už nemáme co ztratit!

Brno – Ani ve třetím utkání semifinálové série se nepovedlo indiánům dosáhnout na výhru a opět jsme viděli jen jeden gól na straně Komety. Sobotní zápas tak bude pro Plzeň klíčový. Výhra by ještě posunula Západočechy zpět do Plzně před domácí fanoušky, zatímco prohra by znamenala definitivní konec všem nadějím.

Střelecké trápení potkalo Plzeň snad v tu nejhorší dobu. Už po druhé za sebou se totiž nikdo z indiánů nedokázal střelecky prosadit a Kometě tak stačilo v posledních dvou utkáních vstřelit vždy jen jednu branku. Situaci si jasně uvědomuje i zkušený forvard Plzně – Václav Pletka. „Nemáme co ztratit, my už můžeme jen získat. Budeme hrát naplno, protože teď už není úniku a jestli chceme jít dál, tak musíme čtyřikrát za sebou vyhrát,“ uvědomuje si zkušený útočník, že jiná cesta pro Plzeň už do finále nevede.

„Měli jsme tam nějaké šance a asi jsme měli i více těch vyložených. Teď ke konci jsme to trošičku otevřeli a oni tam měli také nějaké brejky, ale chybí nám troška hokejového štěstí,“ tvrdí Pletka. „Když už ho překonáme, tak je to zase tyčka. Nedaří se, ale musíme chodit do branky a doufat, že se to tam nějak odrazí a spadne tam nějaká šmudla. Věřím, že by nám pomohla to protrhnout a pak nám to tam konečně napadá,“ uvědomuje si bojovný indián, že jeho spoluhráčům chyběla v posledních dvou utkáních bez vstřelené branky i ona potřebná špetka štěstí.

„Oni nemají žádné veliké šance, je to téměř vyrovnané. V první třetině jsme asi měli my více těch vyložených příležitostí, ale nemáme to potřebné štěstí, aby se tam alespoň ten jeden puk nějak odrazil. Vždycky nám chybí krok nebo se to odrazí jinam a trefíme tyčku. Já už jen doufám, že se to zlomí a že se to štěstí konečně přikloní k nám,“ věří před čtvrtým utkáním Václav Pletka.

„Takový vývoj série jsem ještě nezažil, ale ten poslední krok je vždycky nejtěžší a myslím si, že máme dostatek zkušeností na to, abychom tuto sérii ještě mohli vrátit do Plzně a zkusit s ní něco udělat. Pevně věřím, že se tak stane,“ uzavírá odhodlaně plzeňský útočník.