Preview 12. kolo

Bitva jako řemen! Třetí Plzeň se představí ve čtvrtém Zlíně!

Plzeň – Indiáni vyrážejí v rámci dvanáctého kola na led Zlína. Souboj loňských čtvrtfinalistů je navíc i soubojem aktuálně třetího týmu tabulky se čtvrtým.


PSG ZLÍN
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Luďka Čajky, Zlín
14. října 2012
12. kolo hokejové Tipsport extraligy td>

Předloňská sezóna vyšla proti Zlínu indiánům na jedničku! Nejprve doma po více jak dvou letech a pěti zápasech na modrobílé nestačil. Přestože v zápase dvakrát vedl, nakonec odcházel z ledu jako poražený 3:4. I odveta vyšla lépe svěřencům kouče Jelínka, doma zvítězili 4:1, třemi body se zaskvěl Radek Duda. A do třetice. Modrobílí vyloupili Stadion Luďka Čajky po výhře v prodloužení, rozhodl Modrý. Poslední zápas posledního kola základní části pak skončil fotbalově - výhrou domácích 1:0. Modrobílí na takto vydařenou sérii navázali i v osmém kole aktuálního ročníku, když doma v souboji o první místo udolali PSG v nájezdech. V odvetě brali tři body za výhru 3:1 a před svými fanoušky opět uspěli na penalty. Osmý zářez přidali svěřenci kouče Jelínka v sedmačtyřicátém kole, kdy šachovou partii ovládli 2:1. Štěstí se pak Západočechům naklonilo i v prvním čtvrtfinálovém souboji, kdy Radek Duda rozhodl gólem v poslední minutě, naopak jubilejní desáté vítězství v řadě oslavili modrobílí nejvyšší výhrou - 5:1. Jenže ta této kulaté cifře se série zastavila, domácí duely ovládli ševci se štěstím 1:0 a 5:4 po prodloužení. Jenže Západočechy tvrdé K.O. nepoložilo a v nervydrásajícím duelu dokázali doma v nájezdech urvat mečbol. Ale Zlín si domácí tvrz pohlídal a sedmý zápas i celo sérii nakonec musel Johnson rozhodnout až v 58. minutě, jak si povedou oba soupeři nyní?

Změny v kádru

Nemálo změn se odehrálo v kádru PSG přes letní období. Roman Vlach odešel do Liberce na hostování, stejně jako Michal Důras s Martinem Lučkou do Chomutova a Tomáš Valenta s Liborem Kašíkem do Olomouce. Na zkoušku zamířil do Znojma Lukáš Zábojník. Do kazašského Pavlodaru přestoupil Radek Míka, do Ústí nad Labem Tomáš Sýkora a do Třince Lukáš Galvas. Naopak pomoci Zlínu přišel z Olomouce Oldřich Kotvan a z Mladé Boleslavi se vrátil Jaroslav Balaštík. Na pozici asistenta trenéra nahradil Juraj Jurík z Prostějova Josefa Turka, který se stal hlavním trenérem Třince.

Letní příprava

Zlín sehrál v přípravném období deset utkání a zúčastnil se Rona Cupu. Na něm obsadil druhé místo, když prohrál se Skalicí, remizoval s Trenčínem a porazil Košice. Na PSG vyzrály ještě Vítkovice a Trenčín, remízu uhrála Kometa Brno, sklonit hlavu museli ještě dvakrát hráči Zvolenu i Skalice. Celková bilance Zlína v létě je tak 10 zápasů, 5 výher, dvě remízy a tři porážky. V extralize svěřenci kouče Vlacha v jedenácti utkáních pouze třikrát nebodovali.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 21
Počet vstřelených branek: 28
Počet inkasovaných branek: 28
Nejproduktivnější hráč: Petr Čajánek 9 (3+6)
Nejlepší střelec: Honejsek, Köhler - 5 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Holík – 7 asistencí
Nejtrestanější hráč: Martin Hamrlík - 26 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Antonín Honejsek +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Melenovský, Ondráček -6
Luboš Horčička – 365 minut / pr. 1,81 , 94.18%
Jakub Sedláček – 241 minut / pr. 2,99 , 91.61%


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 22
Počet vstřelených branek: 37
Počet inkasovaných branek: 28
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 17 (6+11)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 6 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 11 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 91 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Jeřábek -3
Gólmani:
Tukka Rask – 254 minut / pr. 2,36 , 90.91%
Adam Svoboda – 238 minut / pr. 3,03 , 90.98%
Marek Mazanec – 185 minut / pr. 1,95 , 94.00%

Výsledky posledních zápasů:

PSG Zlín 0
HC Mountfield 4
(0:0, 0:2, 0:2)






Branky a nahrávky: 31. Šimánek (Ptáček, Rousek), 33. Šimánek (Kotalík), 52. Kotalík (Rousek, Ptáček), 60. Šimánek (Kotalík, Frühauf).
PSG Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček.



HC Škoda Plzeň 2
Rytíři Kladno 1sn
(0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)





Branky a nahrávky: 25. Gulaš, rozhodující sam. nájezd Jan Kovář - 5. Tlustý (Plekanec, Židlický).
HC Škoda Plzeň: Rask - Ševc, Jeřábek, Slovák, Hanzlík, Marušák, St. Pierre - Kratěna, Kovář, Pletka - Gulaš, Straka, Vlasák - Balej, Havlíček, Dvořák - Petruška, Pitule, Lev.