Ondřej Kratěna #22

Ondřej Kratěna #22: Venku či doma? My se snažíme hrát pořád stejně

Plzeň – Indiáni po včerejším dnu volna dnes rozhodně nezaháleli, po tvrdých dávkách na ledě museli vstřebávat prakticky okamžitě další na schodech ČEZ Arény. Přesto nám ochotně odpovídal na dotazy autor dvou branek z posledního utkání ve Zlíně Ondřej Kratěna. „Určitě je fajn pocit dát gól a pomoci týmu, ale pro nás a hlavně pro mě je nejdůležitější, že se vyhrává, tým sbírá body, jsme úspěšní a pohybujeme se tam, kde se pohybujeme,“ popisuje pětatřicetiletý šikula.

Ondro, já myslel, že schody se běhají jen v létě a ne i takhle během sezóny po tréninku na ledě…
Včera byl volný den, takže dneska jsme to museli nahnat, dohnat a rychle se zase dostat zpátky do provozního tempa.

Jak zhodnotit poslední utkání ve Zlíně?
Vyhráli jsme, jeli jsme si pro body, ty jsme získali, takže samozřejmě jsme spokojení a jsme za ně rádi.

Co duel rozhodlo?
Já si myslím, že jsme nehráli úplně dobře. Hlavně první dvě třetiny nebyly z naší strany kvalitně odehrané, tam nás musel hodně podržet brankář a udržel nás ve hře. Nám se povedly dva rychlé brejky a to rozhodlo.

Vy jste do televizního rozhovoru říkal, že takhle hrát nemůžete, že by třetí třetina se vám mohla vymstít, co jste si v kabině říkali?
My jsme si to uvědomovali, protože už jsme pár takovýchto zápasů odehráli, kdy jsme po dvou třetinách vedli a poslední jsme nezvládli. Takže jsme si k tom něco řekli, samozřejmě dobře bylo, že jsme hned zkraje závěrečné části vstřelili čtvrtý gól, to je podle mě úplně umrtvilo.

Daří se vám venku prakticky více než doma, je to pro vás nějaký rozdíl nastoupit venku?
My se snažíme hrát pořád stejně, náš hokej. Nátlakový, nečekat na ně, protože to neumíme. My chceme pořád hrát a zatím se nám to daří.

Jak byste popsal vaše dvě trefy?
Při prvním gólu jsem dostal krásnou nahrávku o mantinel a jel sem sám na branku a druhý byl skvělá práce kluků. Kovi výborně vybojoval puk a Lvíček mi to hodil do úplně prázdné branky, na mě zůstalo to nejlehčí.

Ulevil ose vám nějak, cítíte se teď na ledě lépe?
Určitě je fajn pocit dát gól a pomoci týmu, ale pro nás a hlavně pro mě je nejdůležitější, že se vyhrává, tým sbírá body, jsme úspěšní a pohybujeme se tam, kde se pohybujeme.

Zítra hrajete duel Europen Trophy v Českých Budějovicích, nastoupíte?
Nene. Už jsme viděli sestavu. Zahrají si kluci, kteří v extralize nejsou tolik vytěžovaní, mají tak šanci se ukázat a potvrdit, že jsou platní a v mužstvu právem.

Pak vás již čeká přímý souboj s Třincem o čelo, vnímáte to nebo to spíše berete jako každý jiný zápas?
Doma chceme zvládnout každý duel a tento nebude výjimkou. Přijede Třinec, ofenzivní mužstvo. Podle mě na sebe narazí dva týmy, jenž chtějí hrát hokej, útočit, mohl by to být pěkný hokej.

Takže honba za prvním místem to nebude…
Je odehráno pár kol, teď to nemá cenu sledovat. Já na to teď nekoukám. Chceme se pohybovat nahoře, tam jsme, je to fajn pocit.

Určitě ale vnímáte deku Sparty…
Překvapení to pro mě je, ale více to komentovat nebudu.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!