Preview 23.kolo

Indiáni musejí chránit své prérie před Jihočechy

Plzeň – Uprostřed týdne přijede do plzeňské ČEZ Arény celek Mountfieldu. Jihočechům prozatím patří v extraligové tabulce desátá příčka, navíc se jim dlouhodobě na západě Čech nedaří. Vy rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC MOUNTFIELD

ČEZ Aréna, Plzeň
21. listopadu 2012
23. kolo hokejové Tipsport extraligy

Dokonce šestkrát zkřížili v předloňské sezóně hokejky indiáni s Mountfieldem a i minulý rok to vypadalo velmi podobně. Již v přípravě svedla k souboji oba soky European Trophy a i díky této výhře v prodloužení vyhráli právě Západočeši tabulku skupiny EAST. Další nájezd modrobílých do Budvar Arény si již ale Jihočeši pohlídali a ubránili jí v poměru 4:2, když po celý zápas vedli. A do třetice. Tentokráte domácí srovnali v trojnásobném oslabení pár vteřin před třetí sirénou, ovšem druhý bod brala Plzeň. V souboji o umístění na Red Bulls Salute 2011 se karta obrátila, svěřenci kouče Jelínka smazali dvoubrankový náskok soupeře v posledních necelých dvou minutách a opět brali i bonusový bod. V extralize pak Jihočeši v ČEZ Aréně uhráli ve dvou střetnutích jeden bod. Letos se oba celky potkaly při posledním přípravném utkání indiánů. V něm se Plzeň prezentovala zlepšeným výkonem a nakonec si do kabin odnesla zaslouženou výhru 5:3, kterou modrobílí potvrdili i v extralize, když zvítězili v Budvar Aréně přesvědčivě 4:1. Další výlet na jih Čech, nutno říci, že s velice prořídlou sestavou, ale již Západočechům body nepřinesl. V rámci sedmého kola ET totiž domácí brali všechny body za výhru 3:2. Jak si oba celky povedou nyní?

První čtvrtina

Jihočeská první čtvrtina rozhodně nepatřila mezi ty nejpovedenější. Nejprve přišel v úvodním kole výprask před svým fanoušky od Vítkovic 2:5, následně všechny body zůstaly v Litvínově. Mountfield se ale dokázal oklepat a třemi výhrami v řadě se vzchopit. Jenže dalších pět duelů opět body nepřineslo. Za první čtvrtinu tak Českobudějovičtí vybojovali skromných patnáct bodíků. I v té druhé to ovšem nevpadá o mnoho lépe. V té se podařilo vybojovat třináct bodů a do poloviny základní části zbývá odehrát již jen 4 zápasy.

Změny v kádru

Na takovéto výkony, kdy Mountfield zuby-nehty drží desátou příčku, zareagovalo vedení řadou změn. Pro zranění brankářské jedničky Kováře byl na střídavé starty z Mladé Boleslavi povolán Lakosil, útočník Ladislav Kohn přišel pomoci útoku z Třince. Nejvíce však zaujaly posily z NHL – Václav Prospal, Radek Martínek, Martin Hanzal a Milan Michálek.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Mountfield:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 28
Počet vstřelených branek: 52
Počet inkasovaných branek: 66
Nejproduktivnější hráč: Jiří Šimánek 14 (11+3)
Nejlepší střelec: Jiří Šimánek - 14 branek
Nejlepší nahrávač: Aleš Kotalík - 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Podlešák, Hanzal - 39 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Rousek +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Rudolf Červený -9
Gólmani:
Pavel Kantor – 1005 minut / pr. 2,87 , 90.64%
Lukáš Sáblík – 144 minut / pr. 5,00 , 84.00%
Jakub Kovář – 120 minut / pr. 1,50 , 94.92%



HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 45
Počet vstřelených branek: 79
Počet inkasovaných branek: 50
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 32 (10+22)
Nejlepší střelec: Milan Gulaš - 14 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 22 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 93 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Gulaš, Straka +18
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -6
Gólmani:
Rask Tuukka – 869 minut / pr. 2,00 , 92,62%
Adam Svoboda – 252 minut / pr. 2,86 , 90,98%
Marek Mazanec – 230 minut / pr. 2,35 , 92,37%

Výsledky posledních zápasů:

HC Mountfield 3
HC Oceláři Třinec 1
(1:0, 2:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 7. Hanzal (Prospal, Michálek), 22. Podlešák (Mertl, Dej), 23. Šimánek (Knotek) - 58. Hrabal (Polanský).
HC Mountfield: Kantor - Ptáček, Jank, Ference, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Prokop - Dej, Mertl, Podlešák - Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, Langhammer, Květoň - Suja, Knotek, Šimánek.



Piráti Chomutov 2
HC Škoda Plzeň 3sn
(0:1, 2:0, 0:1 – 0.0)





Branky a nahrávky: 38. Treille (Duda), 40. Hruška (Kraft, Palin) - 12. Pletka (Gulaš, Vlasák), 42. Kratěna (Johnson, Růžička), rozhodující nájezd Kratěna.
HC Škoda Plzeň: Rask - Růžička, St. Pierre, Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Gulaš, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Johnson - Dvořák, Kašpařík, Pletka - Hollweg, Lev, Havlíček.