Preview SDO ČF KVA - PLZ

Čtvrtfinále s příchutí derby - Plzeň vyzve Vary!

Plzeňský starší dorost jednoznačným triumfem v sérii se Slavií postoupil do čtvrtfinále a v něm vyzve Karlovy Vary. Západočeské bitva bude rozehrána v lázeňském městě v pondělí 18. března v 18:00 a jednomu celku dá do rukou mečbol. Druhý duel hostí Plzeň ve středu 20. března, kdy čas ještě bude upřesněn vzhledem ke čtvrtfinálové sérii seniorského áčka.

Starší dorostenci Plzně a Karlových Varů na sebe letos narazili už čtyřikrát, z toho třikrát slavil soupeř indiánů. V prvním duelu, který hostily Karlovy Vary, triumfovala Plzeň po výhře 3:2 na samostatné nájezdy (branky: Vlček, Uhlík, s.n. Kristl - Molnár, Rubeš). V plzeňské odvetě to však už byla jiná písnička. V úvodu soutěže suverénní Plzeň prostě neprohrávala a vozila domů jednu výhru za druhou. Až narazila, a to právě ve vzájemném měření sil. prohráli 3:5 a soupeř si připsal plný počet bodů (branky: Kristl, Krliš, Polívka - Beránek 2, Petrov, Hroch, Osmík). I další dvě měření sil skončila pro Energetiky. Plzeňští ve Varech šest minut před koncem vedli o jednu branku, nakonec však museli skousnout porážku 1:3 (branky: Hajšman - Beránek, Priškin, Rubeš). A v druhé domácí odvetě museli domácí litovat zahozených šancí, protože platili za aktivnější a nebezpečnější tým, nicméně prohráli 2:3 (branky: Opava, Prokop - Bláha, Beránek, Kozák).


Osmifinálové série obou soupeřů

Karlovarští ve svém osmifinálovém tažení dokázali vyzrát na tým Havířova. Západočeši důležitý krok za postupem udělali už v prvním utkání hraném na ledě soupeře, kde dokázali vyhrát 3:0. I odveta v lázeňském městě měla nakonec jednoznačný průběh. Přestože se hosté dokázali překvapivě vyhoupnout do vedení, zelenočerní ještě do konce třetiny vývoj zvrátili ve svůj prospěch a postup si s přehledem uhlídali díky výhře 5:2. Ohlasy po druhém duelu najdete zde.

Indiáni na úvod vyřazovacích bojů vyzvali k souboji na ostří nože pražskou Slavii. Tu, stejně jako Vary Havířov, smetli 2:0 na zápasy. Plzeňští zvládli na výbornou zápas v Praze, kde soupeře přehrávali a dokázali domů přivézt výhru 2:0. Domácí odveta patřila k nejhezčím mládežnickým duelům, které letos ČEZ Aréna hostila. A hlavně; připsala postupový druhý bod v sérii pro domácí po jednoznačném triumfu 7:1. Ohlédnutí Richarda Kristla za sérií najdete zde.


První zápas online

Čtvrtfinálový zápas číslo 1: Karlovy Vary - Plzeň 18. března od 18:00!


Představení soupeřů

Starší dorostenci HC Energie Karlovy Vary

V individuálních statistikách po kompletní základní části (v souhrnném pohledu na tří- a dvoutabulkovou část) musíme nalistovat až chvost šesté desítky, abychom nalezli Energetiky. Na 58. místě se nachází Ondřej Beránek (36 zápasů - 31 bodů za 18 branek a 13 nahrávek) a o dvě příčky níže pak Martin Osmík (41 zápasů - 31 bodů za 16 branek a 15 asistencí). V osmifinálové sérii se nejlépe dařilo Sebastiánu Gorčíkovi, který vstřelil dvě branky a na jednu navíc nahrál. Tři kanadské body ukořistil i Beránek a Miroslav Jirušek za 1 branku a 2 nahrávky.

V brance proti indiánům očekávejme Jakuba Frčka. Gólman, který po základní části v hodnocení brankářů obsadil šestnácté místo při úspěšnosti zákroků nad 90%, dvěma vychytanými nulami a průměrem 2,81 inkasovaného gólu na zápas, hájil karlovarskou klec i v osmifinále. Tam si poradil s jednapadesáti střelami Havířova, pustil jen dvě branky a a drží úspěšnost momentálně na úrovni 96,23%.

Starší dorostenci HC Plzeň 1929

Při pohledu na individuální statistiky po základní části soutěže, najdeme už na čtrnáctém místě plzeňského Richarda Kristla. Ten odehrál 44 zápasů, v nichž si připsal 51 bodů za 27 branek a 24 asistencí. Na druhém místě plzeňský statistik je Václav Krliš (40 zápasů - 37 bodů za 14 branek a 23 asistencí) následován Davidem Michelem (44 zápasů - 35 bodů za 11 branek a 24 asistencí). V osmifinálové sérii se nejlépe bodově dařilo kapitánovi Romanu Přikrylovi, který si připsal 4 gólové přihrávky. Tři kanadské body posbírali Kristl a Jiří Uhlík (2 branky + 1 asistence).

Plzeňská branka bude s nejvyšší pravděpodobností hájena Jindřichem Paclem. Ten je nejvýraznější oporou svého mužstva i co do kvantitativního vyjádření. Patří mu totiž jasné první místo v hodnocení gólmanů. S úctyhodným odchytaným minutovým fondem ve výši 2007 minut drží úspěšnost svých zákroků na 93,2% a průměrem 2,27 inkasované branky na zápas. V osmifinále čelil úspěšně devětašedesáti střelám, za svá záda pustil jediný puk a díky úspěšnosti 98,57% mu i v prozatímní klasifikaci play-off patří nejvyšší příčka.