Kovář z MS

Jan Kovář: Druhý bod pro nás bude ještě hodně cenný

Stockholm – Jan Kovář naskočil do rozjetého vlaku v polovině utkání proti Dánsku. Ve druhém útoku nahradil na křídle Tomáše Hertla. Své první střídání v zápase si odbyl rovnou v přesilové hře. V utkání působil sebevědomým dojmem a odměnou mu byl i nájezd v penaltové loterii. Nechybělo málo a mohl být úspěšný. Po utkání krátce zhodnotil vystoupení české reprezentace proti Dánsku.

Honzo, nastoupil jste do zápasu až ve druhé třetině a přímo do přesilové hry. Čekal jste vůbec, že vás trenér Hadamczik postaví do hry? Udržoval jste se na střídačce v provozní teplotě?

Moc jsem to nečekal, seděl jsem na střídačce už hodně dlouho a šest minut před koncem druhé části jsem dostal povel jít do hry. Bylo nás čtrnáct útočníků i s Petrem Vránou, takže jsem s tím nepočítal.

Dánové nebyli po celé utkání horším týmem na ledě.

Vím, že loni to bylo úplně stejné. V každém zápase musí všichni podat stoprocentní výkon. Dánové byli výborní od začátku až do konce.

Po srovnání dokonce mohl soupeř jít i do vedení, byly to v závěru velké nervy?

Konec třetí třetiny byl hodně nervózní. Škoda, že jsme neudrželi vedení a nemáme všechny tři body.

Berete dva body nakonec jako úspěch?

Jelikož to bylo až na nájezdy, tak určitě bereme. Ten druhý bod pro nás bude ještě hodně cenný. Všichni víme, o co bojujeme a musíme si pro to jít.

Dostal jste důvěru i na nájezd, moc nechybělo a mohl být úspěšný?

Gólman klouzal, tam kam jsem potřeboval, ale hokejkou mi nadzvedl hůl a ujel mi puk. Brankář to vyřešil dobře, měl jsem si to víc pohlídat.

Zítra se utkáte se Slovinskem, čekáte podobný zápas jako s Dánskem?

Tady není žádný soupeř jednoduchý. Slovinci budou bojovat a nedají nám nic zadarmo.

Navrátilcem do sestavy byl Ondřej Pavelec, byl to pro tým nový impuls?

Ondra chytal parádně. Doufáme, že bude zdravý a bude se mu nadále dařit.