Preview přátelsky s Pardubicemi

Mistři posledních dvou let poměří síly

Plzeň – Poslední přípravné utkání před startem European Trophy sehrají indiáni na ledě Pardubic. Bude to vůbec první měření sil aktuálně dvou posledních mistrů.


HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČEZ Aréna, Pardubice
8.srpna 2013
Přátelské utkání

Oba soupeři se v minulém roce potkali již ve třetím kole v Plzni. Pardubice uťaly stoprocentní jízdu domácích a braly všechny body po výhře 2:1. I v odvetě měli Východočeši blíže k výhře, ovšem dvoubrankový náskok v poslední dvacetiminutovce promrhali a následně podlehli v nájezdech. Druhá návštěva aktuálního mistra na západě Čech opět znamenala pro modrobílé prohru. Škodováci znovu vstřelili pouze jednu branku a po výsledku 1:3 klopili hlavy, vítěznou trefu zaznamenal Krejčí, tři asistence Hemský. V doposud posledním vzájemném měření sil se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec vystavil šach-mat Plzni Bartek necelé dvě minuty před třetí sirénou. Jak si povedou oba soupeři nyní?

Změny v kádru

Po loňské nepříliš vydařené sezóně převzal tým nový kouč - Zdeněk Venera. Jako asistent zůstává Ladislav Lubina a nově přišel Miloš Říha mladší. Vrátili se z Davos i dva ztracení synové - Petr Sýkora a Josef Marha. Obranu pak vyztužil Slovinec, který naposledy působil v Dánsku - Blaž Gregorc. Naopak tým opustili Jan Buchtele a Tomáš Rolinek, jenž shodně zamířili do Sparty. Domů do Zlína se vrátil explzeňský Jiří Marušák, Martin Bartek je Tygrem z Liberce. Martin Šagát odešel do Chomutova, dva roky bude v týmu Mountfield HK hostovat brankář Koutský, Endál zase v Havlíčkově Brodě. V týmu již nepokračují ani Pavel Brendl, Stanislav Hudec a Travis Gawryletz.

Výsledky Pardubic v přípravě:

HC Dukla Jihlava 5
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2
(1:0, 3:0, 1:2)






Branky a nahrávky: 7:07 Ujčík (Podlipnik, Důras; 5/5), 22:15 Důras (5/5), 30:20 Čachotský (Kadlec; 5/5), 31:34 Velecký (5/4), 59:18 Velecký (Malec; 5/5) – 45:05 Somík (Sýkora, Marha; 4/5), 57:00 Starý (Benák; 4/5).
HC Dukla Jihlava:Rittich – Zadražil, Andersons, M. Jícha, Dobrovolný, Kolda, Podlipnik, Štebih, Kaláb – Kadlec, Hubáček, Ujčík, Velecký, Pěška, Malec, Zeman, Čachotský, Kuřítko, Mikeš, Krupka, Důras.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička – Píša, Kočí, Benák, Ďaloga, Čáp, Mocek, Drtina, Zdráhal – Sýkora, Marha, Somík – Radil, Kousal, Starý – Tybor, Číp, Semorád – Veselý, Březina, Musil.