Triumf osmáků na domácím turnaji

Triumf osmáků na domácím turnaji

Plzeňská malá hala hostila silně obsazený turnaj osmých tříd. Dvoudenního zápolení se zúčastnily celky z Litvínova, Českých Budějovic, Letňan, Třemošné a pořádající Plzně. Domácí indiáni prošli turnajem bez jediné porážky a po zásluze celý turnaj vyhráli. Individuální ocenění si odnesli Berka z Litvínova pro nejlepšího útočníka, budějovický Svoboda pro nejlepšího brankáře, kapitán Plzně Matěj Hajžman pro nejužitečnějšího hráče a Nicholas Kaňák pro nejlepšího obránce turnaje.

Konečné pořadí


1. HC Plzeň 1929         7 bodů
2. HC Litvínov           5 bodů
3. HC České Budějovice   4 body
4. HC Meteor Třemošná    4 body
5. HC Letci Letňany      0 bodů

Výsledky a hodnocení zápasů Plzně

HC Plzeň 1929 - HC Meteor Třemošná 3:3.
"První třetinu jsme prospali a nehráli dobře. Od druhé části jsme soupeře zatlačili do jeho pásma, dobře bruslili a prakticky celou třetinu dobývali branku Třemošné, ale bez brankového efektu. Naopak, soupeř z ojedinělých protiútoků zvýšil vedení až na 3:0. Třemošnou jsme pak stále jasně přehrávali a konečně se začali prosazovat i střelecky. Vyrovnali jsme ve hře bez brankáře po dobrém tlaku v útočném pásmu," uvedl k utkání hlavní kouč indiánů Petr Vojan.

HC Plzeň 1929 - HC Litvínov 8:3.
"V tomto zápase jsme pokračovali v aktivní hře z druhé a třetí třetiny prvního zápasu, rozdíl byl ale v proměňování šancí. Litvínov jsme k ničemu nepustili a v útoku velmi kreativního soupeře po dobrém výkonu celého mužstva porazili. Zde bylo vidět, co se zápasem dělá střelecká produktivita," srovnal obě utkání Vojan.

HC Plzeň 1929 - HC České Budějovice 1:0.
"S doposud neporaženými Budějovicemi jsme odehráli asi nejkvalitnější utkání celého turnaje. První dvě třetiny měly stejný průběh jako předchozí utkání – jasná převaha a spousta gólových příležitostí, které jsme ale neproměnili. Výborný brankář soupeře několikrát podržel, přesto jsme jednu šanci na začátku třetí třetiny využili. Od té doby byli paradoxně budějovičtí hráči lepší, obraz hry se otočil a my bránili výsledek a se štěstím souboj o první místo vyhráli," řekl Vojan.

HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany 3:2.
"Do posledního utkání jsme již vstupovali s vědomím prvního místa, protože z našeho vzájemného utkání unavené Budějovice podlehly Litvínovu. První třetinu jsme odehráli asi nejhůř na celém turnaji. Až po „domluvě“ v šatně se hra zlepšila a i poslední utkání na turnaji jsme tak vyhráli," shrnul Vojan.


Ostatní výsledky

HC Litvínov - HC Letci Letňany 7:3
HC České Budějovice - HC Meteor Třemošná 6:2
HC České Budějovice - HC Letci Letňany 5:1
HC Meteor Třemošná - HC Litvínov 5:5
HC Meteor Třemošná - HC Letci Letňany 2:1
HC Litvínov - HC České Budějovice 5:1

Hodnocení turnaje a dosavadní přípravy

"Na nějaké obšírnější hodnocení je ještě brzy, ale oproti prvním zápasům a turnaji ve Varech byl vidět rozdíl v pohybu, nasazení, herní kázni a hře bez kotouče. Čeká nás, stejně jako ostatní týmy, ještě mnoho práce, a to prakticky ve všech oblastech. Pokud budou hráči na trénincích a v zápasech pracovat jako doposud, budou pracovat i doma nad rámec klubových tréninků, budou se zlepšovat. Jiná cesta nevede. Samotný turnaj hodnotím pozitivně, sehráli jsme totiž těžká a kvalitní utkání a výsledek je pro tým povzbuzením do další práce. Nás, trenéry, zas potěšila předváděná hra, ale i přesto, že jsme vyhráli, bylo ve hře dost nedostatků. Nejvíce jsme se prali se střelbou a vlastní koncovkou a také defenzivními situacemi, zejména v soubojích jeden na jednoho," shrnul a uzavřel hodnocení hlavní kouč mladých plzeňských nadějí Petr Vojan.