Preview 5.kolo

Bonjour! Plzeň táhne na sever za králem nájezdů

Po domácí vybojované výhře proti houževnatým třineckým Ocelářům indiáni po jednom dni oddechu zavítají na severočeský led chemiků z Litvínova. Místní branku bude hájit plzeňský odchovanec Pavel Francouz a jistě se bude proti svému bývalému klubu chtít vytáhnout. Jestli se mu to povede, nebo jestli mu indiáni přivezou gólovou nadílku, to sledujte na našem tradičním online přenosu!


HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov
24. září 2013
5. kolo hokejové Tipsport extraligy

Při svém mistrovském tažení indiáni narazili na chemiky hned v prvním kole a sezónu úspěšně zahájili výhrou 6:4. I ve 14. kole se radovali Západočeši, to když ze severu domů přivezli vybojované tři body po triumfu 2:1. Dramatičnost soubojů obou celků jen podtrhlo následující měření sil, které tedy opět skončilo výhrou indiánů, ale znovu nejtěsnějším možným rozdílem - výhrou o jeden gól v poměru 3:2. A stále dokola; 40. kolo dokonce přineslo samostatné nájezdy, ve kterých už konečně zvítězili domácí chemici 3:2.
A kdo by samozřejmě zapomněl na úchvatnou čtvrtfinálovou sérii, ve které po výhře na plzeňském ledě byli Litvínovští v čele se skvěle chytajícím Francouzem jediný, ten možný domácí, vyhraný zápas od postupu do semifinále? Jenže po proměněném trestném střílení v 6. utkání kapitánem indiánů Martinem Strakou se začala odvíjet plzeňská pohádka, která přes výhru v sedmém čtvrtfinále skončila až na tom nejvyšším možném vrcholu.

Změny v kádru

Chemici stabilizovali kádr, a nejen proto platí za jednoho z možných skrytých favoritů celé soutěže. Už před letní přípravou se rozloučili s Kubátem, který zamířil do Sparty, Jarešem, Frolíkem a Posmykem. Následně z týmu odešel i Brejčák s Čejkou. V srpnu odešel Jareš do německého Iserlohnu, Šrámek do Jokipojatu a Baláž na Slovensko do Zvolenu.

Naopak do litvínovské kabiny si své věci přestěhovali obránci Pavlík s Chaloupkou a smlouvu na dva roky, respektive na tři roky s následnou opcí podepsali František Lukeš a Viktor Hübl.

První čtyři kola

Litvínovští stále čekají na svou letošní první výhru za tři body a doufají, že se jí dočkají už proti úřadujícím šampionům. Sezónu chemici otevřeli domácí prohrou se stříbrným medailistou ze Zlína 2:3 po samostatných nájezdech, když o majiteli bonusového druhého bodu rozhodl Honejsek. Poté musel Litvínov skousnout hořkou vysokou porážku 0:5 na ledě Pardubic, aby se konečně z výhry mohl radovat před svými fanoušky. Utkání rozhodovaly opět až nájezdy, ve kterých Verva přetlačila Liberec. A samostatné nájezdy napotřetí! Chemici nezapomněli na svou pověst nájezdového krále ani v této sezóně, a tak dovedli i duel v Chomutově až k této divácky oblíbené disciplíně, v níž znovu zvítězili 3:2.

Výsledky posledních zápasů:

Piráti Chomutov 2
HC VERVA Litvínov 3sn
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)






Branky a nahrávky: 4. Svoboda (Balej), 60. Hruška (Bartečko) – 13. Lukeš (Kousalík, Hübl), 46. Piroš (Rapáč, Ručinský), nájezd Lukeš.
HC VERVA Litvínov: Francouz – Stříteský, Zeman - Gula, Chaloupka - Kousalík, Pavelka – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Rapáč, Piroš, Ručinský – Jurčík, Černý, Pšurný.



HC Škoda Plzeň 3
HC Oceláři Třinec 2sn
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)





Branky a nahrávky: 13. Dvořák (Pitule), 51. Pletka (Straka), rozhodující nájezd Kratěna – 32. Zagrapan (Varaďa, Polanský), 43. Varaďa (Peterek).
HC Škoda Plzeň: HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Růžička, Seman, Mozík, Frolo – Vlasák, Straka, Duda – Pletka, Lev, Kratěna – Petruška, T. Sýkora, J. Sýkora – Schleiss, Pitule, Dvořák.