Ohlasy 12. kolo

Tomáš Slovák #54: Snad se přesilovky budou jen zlepšovat

Plzeň - Indiáni po dvou zápasech zabrali a připsali si vítězství za tři body. Chomutov naopak prodloužil svojí krizi a stále mu patří předposlední místo v tabulce. Na vítězství Škodovky měl velkou zásluhu nejlepší hráč zápasu, obránce Tomáš Slovák, po jehož střele padl úvodní gól, který Plzeň v úvodu zápasu hodně nakopl.

Nejlepším hráčem utkání s Chomutovem byl obránce Tomáš Slovák, který měl velký podíl na první brance zápasu. Jeho tečovaná střela propadla až za Hanuljakova záda a poslala Plzeň do vedení. "Před každým zápasem si říkáme, že budeme hrát jednoduše a tlačit se do branky. Dneska jsme hlavně dobře bruslili a dohrávali každý souboj, z toho sme získávali puky," popsal instrukce, se kterými škodováci šli do zápasu, a které vedly k výhře 3:2.

Plzeň po dvou nevydařených zápasech musela zabrat, utkání s Chomutovem, který byl v tabulce předposlední, se k tomu nabízelo. "Hodně jsme si toho řekli po zápase ve Zlíně, chtěli jsme dnes vyhrát a šli jsme za tím, jsme hodně rádi za body," neskrýval úlevu slovenský obránce. "Dnes jsem z týmu cítil trošku napětí, jsem proto rád, že jsme jako tým to vítězství vybojovali."

Modrobílým se podařilo využít i přesilovou hru, když se na začátku třetí třetiny prosadil Radek Duda. Přitom hra v početní převaze Plzeň od začátku sezóny trápí. "Dneska to už bylo v přesilovkách lepší, snad už se to bude jenom zlepšovat. Vždy si něco řekneme a nakreslíme, ale na ledě to pak nedodržujeme."

Jakub Lev nejdříve trnul na trestné, poté vstřelil branku

Jakub Lev se v posledních zápasech přesunuje z formace do formace, dnes nastoupil s Jánem Sýkorou a Štěpánem Novotným, a svému týmu pomohl gólem k důležité výhře. Přitom chvíli před svým zásahem trnul na trestné lavici. "Vrátil jsem se pak na střídačku a poděkoval klukům, že to ubránili. Jsem ale rád, že jsem pak mohl týmu pomoci zase já," popsal mladý útočník momenty z úvodu druhé třetiny.

Domácímu týmu se povedl vstup do zápasu, který naopak vůbec nevyšel v posledním utkání ve Zlíně. Po vedoucí brance zasypali indiáni Hanuljaka dalšími střelami, víc než jeden gól ale ze svého tlaku v úvodní třetině nevytěžili. "Snažíme se soustředit na začátek zápasu vždy, ve Zlíně to prostě nevyšlo. Měli jsme i smůlu, první gól jsme si dali sami, druhý dali ze vzduchu...," vrátil se Lev ještě k utkání na Moravě.

Jak už výsledek napovídá, nebylo utkání s Piráty vůbec lehké. To potvrdil i střelec druhé branky. "Byl to hodně těžký zápas. Chomutov hraje lépe, než by se zdálo podle jejich postavení v tabulce. Je to hodné silný tým, nehraje se proti nim snadno." Přitom gólových příležitostí si domácí tým vypracoval dost, ale opět nebyl stoprocentní v koncovce. "Měli jsme celý zápas hodně šancí, ale nevyužili jsme to. Hosté pak potrestali naší chybu ve středním pásmu a my se báli o výsledek."