Ohlasy 28.kolo

Radek Duda #69: Neodehráli jsme dobrý zápas

Plzeň – Indiáni po třech výhrách v řadě nebodovali, podlehli na ledě Liberce. „Co se nám dařilo v předešlých utkáních, jsme nyní postrádali. Kluci tady byli hladovější,“ hodnotí Radek Duda.

Radku, jak zhodnotit dnešní utkání?
My jsme dnes neodehráli dobrý zápas. Chleba se lámal v přesilovce pět na tři, kdy jsme nedokázali dostat puk za čáru a po chvilce naší zbytečnou chybou, když jsme špatně střídali. Domácí nám v tom oslabení dali na 3:2. My jsme to pak museli trochu otevřít a výsledek jste viděli.

Právě ve dvojnásobné přesilové hře vás hned dvakrát na brankové čáře vychytal obránce Výtisk…
Já nevím. On si to plete. On snad chce kluky vystrnadit z brány (smích). Ale tohle je na druhou stranu na posouzení rozhodčích, jestli to potrestá trestným střílením nebo ne. Ale Honza chce asi vyhrát Radegast index a získat tu helmu nebo nevím (smích).

Rozhodla právě tato obětavost dnešní utkání?
Správně, už tomu rozumíte. Já si myslím, že kluci tady byli hladovější, jako správní Tygři. My jsme jednoduše tahali za kratší konec. Co se nám dařilo v předešlých utkáních, jsme nyní postrádali. Ale celkově se nám venku nedaří. Nemůžeme stále najít ty správné noty, to není jen o dnešním utkání. Musíme si to pořádně rozebrat a s chladnou hlavou vyhodnotit, čím to je. Každý musíme začít u sebe, tam hledat chyby, ode mě to také nebylo bůh ví jaké. Prostě se musíme zlepšit.

Co jste si říkal, když po vaší chybě uháněl Urbanec sám na bránu?
Ani nic, to se stane. Já věděl, že Mensi má fazónu a lapne to, chobotnice (úsměv). Ale jednoduše má chyba na modré jako poslední hráč, nevyšla stahovačka.

K tým use připojil Miroslav Holec, po zákroku na něj jste dostal trest, stačil jste si něco říct?
Nic zvláštního. Normálně se představil a šli jsme dál, vůbec jsme to nerozebírali, senzace nebude (úsměv).

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!