Preview 31. kolo

Indiáni vyráží bojovat proti chemikům

Plzeň - Po podařeném pátečním vystoupení na domácím ledě proti Třinci vyrážejí Plzeňáci na sever Čech do Litvínova. Vervě se příliš nepovedl vstup do sezóny, prohráli dokonce osm zápasů v řadě. V posledních zápasech však podávají velmi dobré výkony a z posledních devíti utkání jich osm vyhráli. Díky tomu se probojovali na desátou příčku extraligové tabulky, která zaručuje postup do předkola play-off.


HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov
15. prosince 2013
31. kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeň a Litvínov spolu v loňské sezóně sehrály napínavou sérii ve vyřazovacích bojích. Plzeň měla již nůž na krku, když prohrávala 3:2 na zápasy, nakonec však dokázala přes Litvínov postoupit a vybojovat mistrovský titul. V letošní sezóně se zatím oba celky střetly dvakrát, z toho si jednu domácí výhru připsali Litvínovští, Západočeši se na svém stadionu radovali až po nájezdech a výsledku 1:0. Diváci v ČEZ Aréně tedy neviděli ani jeden gól ze hry. Dle aktuálních výsledků obou týmů by se něco podobného dalo očekávat i v neděli večer. Jak brankář Plzně Machovský, tak i litvínovský Francouz vychytali v posledních duelech čisté konto. Ale realita může být nakonec zcela jiná a v Litvínově se může klidně strhnout gólová přestřelka, protože také ofenzíva obou celků je velmi silná. Která z verzí se ukáže jako bližší realitě?

Změny v kádru

Severočeši svůj tým nijak výrazně před sezónou ani během ní nepozměnili. Asi nejvýraznějším odchodem je přestup Kubáta do Sparty. Posmyk sice odešel do prvoligových Českých Budějovic, ale na střídavý start se vrátil do týmu zpět. Z nových posil je asi nejvýraznější Jánský, kterého chemici získali ze Sparty. Nejvýraznější změnou je tak nová trenérská dvojice Rulík - Hořava, která dříve působila i v Plzni.

Dolů a nahoru

Od sedmého kola letošní sezóny nastartovali Litvínovští dlouhou sérii neúspěchů. Prohráli 8 zápasů v řadě. To vedlo k odvolání trenérů Rosola a Jeřábka. Pod novými ex-plzeňskými kouči se týmu začalo dařit a nyní drží poslední postupovou příčku do vyřazovacích bojů. Plzeň tak bude mít před sebou mnohem těžšího soupeře než by se z aktuálních pozic obou týmů v tabulce dalo usuzovat.

Gólmani

V posledních dvou duelech udrželi brankáři Plzně i Litvínova čisté konto. Plzeň objevila další brankářský talent. Mladý Matěj Machovský již od přípravy podával dobré výkony a jeho forma postupně roste. Také Severočeši mají v brance mladého gólmana, Pavla Francouze, který je plzeňským odchovancem a proti bývalým spoluhráčům obvykle předvádí vynikající výkony. Indiáni tak budou muset své tomahavky, luky a šípy řádně seřídit, aby jej dokázali překonat.

Pojeďte na výjezd!

Fanoušci indiánů pořádají organizovaný výjezd na utkání HC Škody Plzeň na litvínovském ledě v neděli 15.12.2013. Odjezd autobusu od ČEZ Arény je naplánován na 13:45, sraz o patnáct minut dříve. Všichni, kdo byste měli čas a chuť vyrazit, se hlaste u Zdeňka "Pitralona" Pavla na telefonním čísle +420 606 594 326 nebo na vyjezdaci.cz v sekci přihláška.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC VERVA Litvínov:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 43
Počet vstřelených branek: 65
Počet inkasovaných branek: 69
Nejproduktivnější hráč: Viktor Hübl 25 (11+14)
Nejlepší střelec: Viktor Hübl - 11 branek
Nejlepší nahrávač: Viktor Hübl - 14 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Trávníček - 73 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Peter Jánský 7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Kousalík -15
Gólmani:

Pavel Francouz  – 1628 minut / pr. 1,84  , 93,77%
Petr Franěk  -  118 minut / pr. 5,08 , 80,77%
Patrik Nechvátal  –   93 minut / pr. 3,23  , 87,80%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 54
Počet vstřelených branek: 76
Počet inkasovaných branek: 67
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka 21 (13+8)
Nejlepší střelec: Václav Pletka – 13 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák, Radek Duda – 11 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 68 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Daniel Seman -6
Gólmani:
Matěj Machovský – 1209 minut / pr. 1,69 , 93,68%
Lukáš Mensator  –  620 minut / pr. 2,71 , 89,71%

Výsledky posledních zápasů:

Piráti Chomutov 0
HC VERVA Litvínov 4
(0:2, 0:1, 0:1)






Branky a nahrávky: 1. Hübl (Jánský), 8. Trávníček (Gula, Stříteský), 23. Černý, 47. Černý (Pšurný, Chaloupka).
HC VERVA Litvínov: Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Chaloupka – Posmyk, Kousalík – Jánský, Hübl, Ručinský – Martynek, Piroš, Trávníček – Majdan, Černý, Pšurný – Písařík, Jurčík, Gerhát


HC Škoda Plzeň 4
HC Oceláři Třinec 0
(0:0, 1:0, 3:0)




Branky a nahrávky:31. Sýkora J. (Duda), 48. Duda (Pletka), 57. Pletka (Vlasák, Duda), 58. Pletka (Slovák, Duda).
HC Škoda Plzeň: Mensator - Hanzlík, Seman, Jeřábek, Boháč, Mozík, Marcel - Duda, Kašpařík, Vlasák - Indrák, Lev, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Schleiss, Vlček, Holec.