Preview 51.kolo

V základní části naposledy na led soupeře, do Chomutova

Plzeň – Indiáni vyrážejí na led posledního Chomutova, uzavřou tak venkovní duely základní části.


PIRÁTI CHOMUTOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Zimní stadion, Chomutov
4. února 2013
51. kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeňští se s novým přírůstkem do extraligové rodiny střetli před rokem již v rámci druhého přípravného utkání, které hostila jejich domácí aréna. Indiáni svého soupeře poměrně přehráli a po brankách Baleje a Kováře zvítězili hladce 2:0, když si navíc Adam Svoboda připsal čisté konto. V odvetě v rámci devátého kola ale již nováček vytasil drápky. Vlasák sice již v první minutě otevřel skóre, ovšem Chomutov ještě do pauzy srovnal a stejný hráč tak musel rozhodnout až v prodloužení – skóre 2:1 i přesně ukazuje, v jakém poměru si oba soci rozdělili body. Souboj na severu Čech dospěl ještě dál a to sice do nájezdů. Dva body zajistil pro indiány další dvougólový sniper - Kratěna. Poslední zápas roku 2012 ale již Západočeši zvládli na jedničku. Doma kralovali po výsledku 6:2, dvougóloví byl tentokráte Gulaš s Pletkou. Ovšem doma Piráti opět zlobili, dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání a dokráčeli k tříbodové výhře 4:3. Letos se soupeři střetli na úvod v ČEZ Aréně a domácí uspěli 3:2. V odvetě bylo skóre znovu pouze o gól a opět vyhráli Západočeši – 2:1. V zatím posledním vzájemném měření sil měli indiáni otěže zápasu pevně ve svých rukou a brali všechny body po výsledku 5:3. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?

Změny v kádru

Výkony Chomutova zatím jsou nejhorší v lize a na řadu tak přišla řada změn. Tou nejvýznamnější je asi změna trenéra. Ta se udála naposledy před minulým kolem, když Josefa Turka nahradil po necelých dvou měsících Jaroslav Beck. V týmu kromě Jozefa Baleje přivítali v průběhu sezóny další explzeňské hráče – Josefa Straku a Marka Bomersbacka. Na hostování také přišli Martin Růžička z Pardubic, jmenovec Lojek z Třince, Angel Krstev ze Sparty a Jan Novák z Českých Budějovic, na přestup Lotyš Maris Jass z Itálie. Naopak tým opustil Tomáš Divíšek a André Lakos, v týmu Energie vypomáhal Martin Rýgl.

Dosavadní výsledky

Piráti začali ligu dobře, v úvodních dvou duelech posbírali hned čtyři body, jenže dohromady v prvních třinácti utkáních pouze jedenáct. Čistou výhru zapsali Severočeši pouze doma se Spartou a ve Vítkovicích. Další čtvrtina byla ještě horší. Sedm získaných bodíků po výhře nad Libercem i Energií a prohře v prodloužení na Slavii. Ve druhé polovině brali Piráti bod s Kladnem, se Zlínem a v Litvínově. Na vítězství čeká poslední tým tabulky od neděle 1.12.2013, kdy uspěl na ledě Kladna 2:1, a již dávno protrhl smutný rekord Vsetína. Chomutov totiž prohrál již 23 zápasů v řadě!

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Piráti Chomutov:

Postavení v tabulce: 14.
Počet bodů: 24
Počet vstřelených branek: 86
Počet inkasovaných branek: 187
Nejproduktivnější hráč: David Hruška 29 (17+12)
Nejlepší střelec: David Hruška - 17 branek
Nejlepší nahrávač: David Hruška - 12 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Malec - 67 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Hammerbauer, Stehlík +1
Nejhorší hráč v bodování +/-: Vojtěch Kubinčák -22
Gólmani:

Martin Růžička    – 1454 minut / pr. 3,30 , 89,01% 
Milan Řehoř       –  543 minut / pr. 3,09 , 88,80%
Miroslav Hanuljak –  523 minut / pr. 3,79 , 87,26%
Matúš Kostúr      –  499 minut / pr. 4,09 , 87,73%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 91
Počet vstřelených branek: 129
Počet inkasovaných branek: 114
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda 41 (17+24)
Nejlepší střelec: Václav Pletka – 20 branek
Nejlepší nahrávač: Radek Duda – 23 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 135 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Straka, Slovák +10
Nejhorší hráč v bodování +/-: Daniel Seman -7
Gólmani:
Matěj Machovský – 1986 minut / pr. 1,69 , 93,67%
Lukáš Mensator  – 1048 minut / pr. 2,98 , 89,05%

Výsledky posledních zápasů:

HC Škoda Plzeň 1
PSG Zlín 2
(0:0, 1:2, 0:0)






Branky a nahrávky: 25. Mozík (Dvořák, Sýkora T.) – 31. Čájánek (Veselý, Zámorský), 39. Balaštík (Leška).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Seman, Slovák, Boháč, Jeřábek, Frolo, Mozík, Moravčík – Sýkora J., Straka, Kratěna – Pletka, Vlasák, Duda – Lev, Kašpařík, Indrák – Pitule, Sýkora T., Dvořák.



Mountfield HK 2
Piráti Chomutov 0
(1:0, 1:0, 0:0)





Branky a nahrávky: 18. Tvrdík (Pospíšil, Ptáček), 26. Šimánek (Mertl, Kudrna).
Piráti Chomutov: Růžička – Mrázek, Pulpán, Jass, Stehlík, Lojek, Krstev, Bartejs, Šulák – Bartečko, Svoboda, Bomersback – Hruška, Straka, Kubinčák – Šagát, Račuk, Hřebejk – Balej, Kämpf, Kaše.