Preview přátelsky s MBL

Šesté přípravné utkání indiánů hostí Mladá Boleslav

Plzeňané se v dalším přípravném utkání představí v Mladé Boleslavi. Staronové extraligové město se těší na návrat mezi nejlepší čtrnáctku, ale v rámci přípravy je ještě téměř na samém začátku. Bruslaři odehráli zatím jen dvě utkání, oproti tomu indiáni už pět. Tamější prostředí ŠKOENERGO Arény důvěrně znají Tomáš Sýkora a Vojtěch Mozík, oba bývalí hráči Mladé Boleslavi. Jak se jim povede v roli soupeře?


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
12. srpna 2014
přátelsky

Pokud se chceme podívat na poslední vzájemné střetnutí nyní obou extraligových týmů, musíme otevřít kroniku sezóny 2012/2013, konkrétně její přípravnou část. Na západě Čech Boleslavští až do 58. minuty 2:1 díky brankám Koudelky a Kafky. Jenže pak se podařilo Sedláčkovi vyrovnat a v základní hrací době dokonce stihl rozhodnout Kovář.

O soupeři

Mladá Boleslav se mezi českou hokejovou elitu podívala poprvé v sezóně 2008/2009, a shodou okolností to byli právě indiáni, koho Bruslaři ve slavnostní premiéře na vlastním ledě přivítali v extraligovém klání. V utkání hraném 12. září však Středočeši zapsali druhou těsnou porážku v ročníku a Plzni podlehli 1:2. Mladoboleslavští setrvali v nejvyšší sezóně po 4 ročníky, ale po nich museli spolknout hořkou pilulku v podobě sestupu do 1. ligy a po jednom neúspěšném boji zpět se loni konečně zase probojovala zpátky.

Po loňských oslavách Bruslaři rychle začali s přípravami kádru pro extraligovou sezónu. Kádr opustil v Mladé Boleslavi oblíbený Tomáš Nouza a mladý gólman Roman Will, který hokejově vyrůstal v Plzni, dostal pozvánku do amerického Colorada. Opačným směrem, tedy do škodováckého města, zamířili čtyřiadvacetiletý odchovanec pražské Sparty Dominik Pacovský, o dva roky starší forvard David Květoň a z Liberce přišel další útočník Michal Bárta. Obranné řady vyztužil další mladý hráč - Matěj Stříteský společně s jednatřicetiletým Mitjou Robarem, rodákem ze slovinského Mariboru, který svou zemi reprezentoval na nedávných olympijských hrách v Soči.

Bruslaři mají za sebou dvě přípravná utkání. V tom úvodním těsně prohráli s Pardubicemi v poměru 3:4 a náladu si vzápětí zvedli po výhře nad exotickým jihokorejským týmem Highl 5:0.

Minulá utkání obou soupeřů

HC Škoda Plzeň 4
Thomas Sabo Ice Tigers 1
(0:1, 2:0, 2:0)




Branky a nahrávky: 24. Lev (Balej), 30. T. Sýkora (Simon), 51. Beran (Marcel), 59. Simon (Mozík, Lev) – 17. Nowak (TS).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Boháč, Jeřábek, Marcel, Moravčík, Sklenička, Ferenc, Mozík – Pletka, Simon, J. Sýkora, Lev, Kašpařík, Balej, Schleiss, T. Sýkora, Beran.

BK Mladá Boleslav 5
High1 0
(3:0, 1:0, 1:0)




Branky a nahrávky: 4. Jarůšek (Kubica, Kučný), 9. Látal, 12. Bárta (Výborný, Hruška), 22. Látal (Květoň, Broš), 56. Lenc (Hyka).
BK Mladá Boleslav: Rittich (41. Trenčan) – Hruška, Trška, Kučný, Stříteský, Žabka, Vidmar, Čermák – Mikulík, Výborný, Bárta – Květoň, Broš, Látal – Hyka, Musil, Jarůšek – Vrbata, Kubica, Lenc.