Ohlasy 4. kolo

Musíme hrát takhle bojovně jako doteď a zlomí se to, věří Václav Pletka

Praha/Plzeň - Autorem jediné plzeňské branky v utkání na ledě Slavie byl Václav Pletka, který v zápase měl řadu šancí, ale proměnit dokázal jen jednu. Plzeň teď čeká utkání proti rozjeté Mladé Boleslavi.

Ve druhém utkání na ledě soupeře v letošním ročník Tipsport extraligy hráči Plzně znovu nedokázali uspět, když jejich hlavním problémem byla opět koncovka. „Je to pořád to samé, nedáváme góly. Šancí máme plno, ale dáme jeden gól a s tím nemůžeme pomýšlet na vítězství,“ říká útočník Václav Pletka.

Autor nakonec jediné plzeňské trefy v utkání měl několik šancí ke skórování, ale prosadit se nedokázal. „Já jsem mohl dát tři góly, ale chybělo mi tam štěstí nebo jsem to měl řešit trochu jinak. Ta naše lajna tam měla řadu šancí, ale ty góly nedáváme. Když do toho budeme bušit a bušit, tak se to jednou zlomí,“ věří útočník s číslem 88.

Utkání na Slavii bylo specifické pro Petra Kadlece, který před utkáním spoluhráče nijak zvlášť nemotivoval. „Nevím, jak to cítil Káca, ale pro nás to je klasický zápas, pro něj to bylo výjimečný protože tu byl strašně dlouho dobu, ale my to brali jako každý jiný zápas,“ uvádí Václav Pletka.

Utkání proti Slavii nezačalo pro Plzeň dobře a možná to byl klíčový moment pro celé utkání. „Nastoupili jsme vlažně a nechali si dát gól, pak ten druhý, který dal Vlasy se štěstím, ale nám tam takové góly nepadají. My se na to nadřeme, ale nespadne to tam,“ přemítá Pletka.

Plzeň po vyrovnání právě Václava Pletky měla obrovský tlak v závěru, ale ani v jedné z přesilovek, kdy puky létaly na Furcha jako projektily někde na bitevním poli gól nepadl. „Já měl vyloženou šanci, kdy jsem měl dát gól, ale byli tam i další, třeba Kuba Lev měl taky velkou šanci, ale nevyřešil jsem to dobře,“ mrzí plzeňského útočníka.

Už v neděli čeká tým další utkání proti Mladé Boleslavi, která je v dosavadním průběhu v dobré formě a na hřišti soupeřů zatím neztratila ani bod. „My musíme hrát takhle bojovně jako do teď a věřit, že se to zlomí,“ burcuje Pletka před utkáním proti Mladé Boleslavi, kde bydlí.