Ohlasy 17. kolo

Jsme dole, nic nám do branky nespadne, smutní Jakub Lev po prohře se Slavií

Plzeň - Po třech utkáních na hřištích soupeře se ukázala Plzeň také před vlastním publikem. Soupeřem jí byla Slavia Praha. Tyto dva rivaly před utkáním dělil v tabulce pouhopouhý bod, o který měla Škodovka navrch. Po závěrečné siréně je všechno jinak. Slavia si z Plzně odvezla tříbodovou výhru a přeskočila svého soupeře v tabulce. Plzeň prohrála potřetí v řadě. „Na tohle vůbec nejsme zvyklí. Šňůra tří proher tady několik sezón nebyla,“ smutnil po zápase Jakub Lev, jediný střelec domácích.

Největší plzeňskou bolestí je bídná střelecká produktivita. V posledních třech utkáních dali indiáni pouze dva góly. Snaha jim upřít nelze. Většinou svého soka na střely porazí. „Snažíme se hodně střílet, všechno dáváme na bránu, ale nic do ní nedostaneme. Gólmani nám všechno vyndají. Jsme hodně dole,“ přiznává mladý útočník těžké období.

„Měli bychom toho ještě dost změnit, asi všechno. Prostě se musíme tvrdou prací dostat tam, kde chceme být,“ neztrácí Lev naději na lepší zítřky. „Momentálně jsme na sebe strašně naštvaní. Uděláme dvě hrubé chyby, dostaneme dva góly. Pak už bylo těžké zápas obrátit,“ popsal stručně a jasně útočník vývoj utkání, jehož všechny branky padly ve třetí třetině. Slavia se rychle dostala do vedení 2:0, když právě Lev v 53. minutě snížil, zdálo se, že domácí velí k obratu. „Hodně jsme věřili, když jsme dali na 1:2. Měli jsme šance, bylo tam pár závarů, ale my jsme teď v situaci, že nám do branky nespadne nic.“

V nadcházející reprezentační přestávce bude mít většina hráčů volno a šanci si tak od hokeje odpočinout, vyčistit si hlavu. Ne tak Jakub Lev a jeho dva spoluhráči Dominik Simon a Vojtěch Mozík. Ty čekají příjemné reprezentační povinnosti. „Zatím na reprezentaci nemyslím. Samozřejmě se těším, ale důležitější je nedělní zápas v Mladé Boleslavi. Musíme udělat tři body. Až potom můžu myslet na národní tým,“ zakončil Lev.