Ohlasy 32.kolo

Náš začátek byl hrozný a pak jsme udělali zbytečné chyby, ví Jakub Lev

Třinec – Bez bodu se vrací plzeňští hokejisté z ledu prvního týmu tabulky. O porážce v Třinci rozhodl už vstup do utkání, který se Škodovákům nepovedl. Další věcí, která může plzeňské hokejisty mrzet, je řada neproměněných přesilovek.

V posledním venkovním utkání roku 2014 se indiáni vydali na led lídra tabulky z Třince, ale začátek byl jako z toho nejčernějšího snu. „Začali jsme hrozně. První čtyři minuty jako kdybychom na tom hřišti nebyli. Ten první gól jsem ještě neviděl, odrazilo se to od zadního mantinelu. Pak jsme si nechali ujet Ádu (Martina Adamského, pozn. redakce) a to už se blbě zastavuje,“ komentuje začátek utkání útočník Jakub Lev.

Lev v zápase s Třincem

icetime: 20:46
počet střídání: 25
počet kanadských bodů: 0
střely: 2
trestné minuty: 2
úspěšnost na vhazování: 15 % (2/13)

Od druhé části se plzeňský výkon zlepšil a přišel také kontaktní gól. „Říkali jsme si, že to není nehratelné a nepřijeli jsme do Třince na výlet. Měli jsme tam nějaké šance a povedlo se nám i zatlačit, ale oni z mála šancí nám dali gól 3:1,“ mrzí Lva.

Plzeňští hráči jeden gól v přesilovce dokázali dát, ale další velké šance v početních výhodách nebyly využité. „Přesilovky jsme sehráli dobře, tam nám to docela šlo, ale když nepřijde gól, tak je to pak těžké. Kolikrát nám to v nich moc nejde, ale napadá to tam, pak jsou zápasy jako tady v Třinci,“ smutní.

Plzeňští i za stavu 3:1 měli šanci s utkáním něco udělat, ale brzy přišla třinecká trefa na 4:1, která definitivně rozhodla. „Nahráli jsme jim na gól vlastní chybou. Zase jel pak Adamský sám a branku. Takhle zkušený tým už si to pohlídá,“ říká útočník s číslem 30.

Do konce letošního roku čeká Plzeň ještě jedno utkání - doma proti neoblíbenému Hradci. „S Hradcem je to vždy takový boj a moc se nám proti nim nedaří. Určitě do toho jdeme s cílem vyhrát a mít na tom konci roku klid a zase nastartovat tu vítěznou sérii,“ přeje si.