Ohlasy 48. kolo

Petr Kadlec: Získali jsme tři body, ale v neděli to bude klíčové utkání

Zlín - S plným bodovým ziskem se vrací škodováci ze Zlína, na jehož ledě ukořistili vítězství 4:2 po skvělém výkonu, který začal už od úvodního buly. Střelcem klíčového a nakonec také vítězného gólu byl obránce Petr Kadlec.

Pět utkání před koncem základní části se vydali hráči Plzně na důležitou bitvu do Zlína. Proti Zlínu se letos Plzni daří a potvrdilo se to i nyní. „Dali jsme dva góly v první třetině, ale bohužel jsme dostali gól na 2:1 ještě před koncem třetiny po naší chybě, ale tam jsme se položili základ k dnešnímu úspěchu a získali důležité body. Vidíme, jak se to kolem nás zamotává, ale máme to ve svých rukách a je jen na nás, jak to dohrajeme,“ hodnotí utkání obránce Petr Kadlec.

Na konci první části se indiáni dostali do vedení už o dvě branky, ale chybou krátce před koncem si nechali dát gól na 2:1, který však tým nijak nevykolejili. „Blbě jsme si najeli ty hráče, Svoboda je hodně rychlý, tam se mu povedla přihrávka a taková smolná střela. Machy tam moc neviděl, ale nemůžeme čekat, že vyhrajeme s nulou, ale hráli jsme celkově dobře do obrany,“ říká plzeňský obránce, který ve druhé třetině dal také gól.

Kadlec se prosadil v 36. minutě, kdy nejprve jeho střelu jeden z obránců Zlína vyrazil do skrumáže a následně dostal obránce se sedmičkou na zádech možnost dorážet. „Nějak tam vyplaval ke mně puk a já už to tam jenom zasunul. Bylo to hodně důležité, že jsme pak šli s větším klidem do té třetí třetiny a ty dva góly jsou přeci jen lepší. Hodně nás uklidnil hlavně ten Mózovo gól na 4:1, jim to navíc sebralo hodně vítr z plachet,“ pokračuje Kadlec v hodnocení.

Zlín se ve třetí části dostal k tlaku a několikrát vytvořil zajímavý závar před Matějem Machovským, ale byla z toho jediná branka Svobody. „Oni sice měli ve třetí třetině tlak, ale tím pádem pak propadali v obraně a nám se tam naskytla šance jít několikrát do brejků. Mohli jsme klidně něco dát i dostat, ale Machy nás tam podržel,“ chválí Machovského.

Tabulka se před posledními zápasy hodně vyrovnala a indiány čekají hodně důležité bitvy. Hned ta první možná ze všech nejdůležitější v neděli proti Liberci. „Hodně se to tam naštosovalo na pár bodů. Ten nedělní zápas bude klíčový. Oni jsou pod námi a buď je tam můžeme utopit, nebo se na nás ještě dotáhnout a budeme se strachovat. Za každou cenu potřebujeme vyhrát!“ velí Kadlec.