Keramici jedou na křtiny

P l z e ň - Slavnostní předehru bude mít utkání mezi keramiky a Jihočechy. Shodou okolností to bude opět plzeňský klub, který jako první po roce zavítá do nově otevřené českobudějovické hokejové haly. Před rokem Plzeňané nedovolili oslavit Jihočechům vítěznou premiéru a odvezli si všechny body.

Petr Kořínek
Jihočechem.
Jihočeši letos bojují s velkou nepřízní osudu. Rozsáhlé letní záplavy těžce poničily nově zrekonstruovaný stadion, vedení jihočeského klubu však již nechtělo opakovat loňský scénář a odehrávat své zápasy mimo město. Zvolili cestu dohody se svými soupeři o změně pořadatelství. Své dosavadní duely sehráli na hřištích soupeřů. To se odrazilo i na výsledcích a postavení v tabulce. Z pěti utkání vyhráli jedno v normální hrací době a jedno v prodloužení. Jihočechům tak patří se ziskem pěti bodů jedenácté místo.

V létě se v sestavě Českobudějovických převratné změny neudály. Pozici brankářské jedničky již v průběhu minulé sezóny zastával Hudáček, s Michalem Maříkem již další spolupráce navázána nebyla. Do Budějovic se nevrátil ani Lukáš Zíb, který z Karlových Varů zamířil rovnou do německého Schwenningenu. Obranné řady opustil čerstvý mistr světa Ladislav Čierny, který byl vedením uvolněn na hostování do ruské Lady Togliatty.

Plzeňané dobývají
branku Budějovic.
Talentovaný mladík Jiří Novotný se bude naproti tomu probíjet do prvního týmu Buffalo Sabres.

Defenzíva i přes odchod Čiernyho oslabena rozhodně nebyla. Ze Slovanu Bratislava angažovali Jihočeši Daniela Babku a z Třince Petra Gřegořka. Útok vyšperkovaly příchody Filipa Turka ze Švédska a návrat Zdeňka Kutláka z Bostonu. České Budějovice jsou tedy rozhodně těžkým soupeřem, pro keramiky by však mohla mluvit nervozita domácích z prvního startu před vlastních publikem.

Pravděpodobná sestava:

Hudáček - Nedoma, Kotaška, Barinka, Babka, Suchánek, Gřegořek - Štrba, Šimánek, Michálek - Sailer, Turek, Bartoš - Ondřej, Mrázek, Rob - Vondrka, Škoda, Hřebejk.

Keramici před utkáním trénovali kompletní!