Mário Bližňák

Ze začátku jsme se soupeři nedokázali vyrovnat, přiznává Mário Bližňák

Plzeň - Do Plzně přišel slovenský reprezentant Mário Bližňák v průběhu uplynulého ročníku, po kterém to vypadalo na návrat do Slovanu Bratislava, ovšem nakonec se tak nestalo a účastník letošního MS podepsal smlouvu na západě Čech.

Mário, jak hodnotíte utkání proti Jekatěrinburgu?
Věděli jsme, že jsou na tom lépe bruslařsky, ale nedokázali jsme se jim první třetinu vyrovnat než se nám povedlo rozproudit nohy, ale od druhé třetiny už to bylo lepší. Dokázali jsme se držet na puku a měli jsme i nějaké šance. Bohužel to tam nepadlo, ale pro většinu týmu to byl první zápas v přípravě. Je dobře, že jsme takového soupeře měli hned na úvod přípravy.

Od druhé třetiny už to nebylo úplně špatné, souhlasíte?
Za stavu 0:2 jsme tam měli nějaké nájezdy dva na jednoho, nějaké šance, pak jsme dostali třetí gól. Bohužel se nám ve druhé třetině ještě nepovedlo využít přesilovku pět na tři, což bychom měli dávat, ale pořád tam bylo dost času.

Jak jste se cítil vy osobně?
První třetinu jsem tahal nohy, navíc hned první střídání jsem se dost zavařil. Po první třetině jsem se nejen já, ale i ostatní do toho dostali.

Proti Avtomobilistu jste hrál s Ondřejem Kratěnou a Janem Schleissem, jak tato spolupráce funguje?
Hráli jsme spolu už v minulé sezóně, takže jsme na sebe zvyklí, ze začátku jsme se trochu ještě sehrávali. Doufám, že se forma bude jen zlepšovat.

Díky angažmá ve Slovanu znáte soupeře z KHL dobře, v čem vidíte největší rozdíly oproti české extralize?
Je to stále pouze příprava, takže to nemá ještě takový náboj, ale rozdíly mezi českou extraligou a KHL tam byly vidět. Jsou velmi šikovní, stačí jim trochu prostoru a dají vám gól. To je asi ten hlavní rozdíl.