Preview přátelsky se ZNO

Indiáni se po pěti letech vydají na lov Orlů!

Plzeň – Indiány čeká po domácím dvojboji s extraligovými týmy naopak venkovní dvojzápas. Hned ten první bude hodně speciální, představí se na ledě účastníka EBEL Znojma.

ORLI ZNOJMO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Zimní stadion, Znojmo
18. srpna 2015
přátelské utkání


Naposledy se oba celky desátého září roku 2010. A setkání to bylo speciální. Týmy se totiž utkaly ve finále Tisport Cupu, ve kterém nakonec indiáni zvítězili v prodloužení. Utkání si z dnešního kádru pamatuje pouze Nicholas Johnson, autor jedné trefy. Další si připsal Martin Heřman, rozhodl Martin Straka v nastavení. Další duely se datují až do sezóny 2008/09, tedy poslední extraligové Orlů. Ti nejprve indiány skolili doma v přípravě 3:2, aby na chlup stejně uspěli dvakrát doma proti Západočechům i v lize. V Plzni Znojmo zvládlo lépe i nájezdy, naposledy však odjíždělo s porážkou 2:5. Bilance je tedy co do získaných bodů týče 4:8. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?

Z kuchyně Znojma

Orli v sezóně 2008/09 ukončili dobrovolně po deseti letech své extraligové působení, rozloučili se boji o udržení. Poslední zápas mezi hokejovou smetánkou se datuje k 22.3.2009, kdy Mladá Boleslav doma zvítězili 5:0. Licence na tuzemskou nejvyšší hokejovou soutěž následně putovala do Brna, které se marně snažilo probít z první ligy sportovní cestou. Znojmo následně působilo dva roky v první soutěži, ale vždy jeho pouť play-off skončila ve čtvrtfinále. Pak přišel zásadní zlom a od ročníku 2011/12 působí český klub v rakouské nejvyšší hokejové soutěži EBEL. Zde jsou ale i týmy z Maďarska, Slovinska a Itálie. Působil zde například v minulosti i Záhřeb.
Jihomoravané se v soutěži rozhodně neztrácejí, ale výsledky jsou si velmi podobné. Ve všech čtyřech letech totiž vždy skončili ve čtvrtfinále. Naposledy byl nad jejich síly v pětizápasové sérii Klagenfurt. Vítězem ligy se stal nakonec Salzburg.
Aktuální kádr je složený výhradně z českých a slovenských hráčů, výjimku tvoří pouze Kanaďan Colton Yellow Horn. V týmu najdeme i explzeňského Romana Tomase či veterána Petera Puchera. Znojmo má za sebou v přípravě zatím čtyři duely. Nejprve uspělo na ledě posledního extraligového mistra z Litvínova 3:2, následně dobylo i Ingolstadt v prodloužení. V nájezdech zvítězili Jihomoravané i proti Zugu, nad jejich síly byla až Ambri Piotta.

Jan Schleiss o utkání ve Znojmě

JAN SCHLEISS před zápasem ve Znojmě

Indiány čekají tento týden další dva přípravné zápasy a daleké cestování. Zítra se vydají se sestavou plnou mladíků do dalekého Znojma, ve čtvrtek pro změnu zpět na západ a do Karlových Varů. Do týmu se vrací po utkání v Klatovech také JAN SCHLEISS, který minulý týden skóroval právě za HC Klatovy v zápase proti Kobře Praha a podílel se na výhře 6:4.

Posted by HC Plzeň on Monday, August 17, 2015

Vstupenky na přípravné duely

Vstupné na přípravné zápasy je jednotné, částka činí 50 korun. Hned příští týden nás navíc čeká s Orly odveta! Vstupenky lze poprvé koupit i na internetu! Majitelé aktuálních permanentek mají vstup opět zdarma, stejně tak i děti. PŘIPOJTE SE I VY!

Seznam přátelských utkání indiánů doma: