Ujčíkova plzeňská premiéra

P l z e ň - Po sérii tří proher chtějí keramici konečně bodovat. V cestě však stojí Znojmo, jehož výkony nabraly pozitivní trend. Půjde nejen o ligové body, ale také o ostře sledovanou premiéru Viktora Ujčíka v dresu Keramiky Plzeň. Pravý křídelní útočník se postaví do druhého útoku po bok Jozefa Voskára a Milana Voláka.

Ve znojemském dresu se v minulém kole již podruhé představil slovenský útočník Marián Cisár, jehož trenér Miloslav Hořava zařadil do druhého útoku. Premiérový víkend mu však příliš nevyšlel, Znojmo prohrálo jak v třinci, tak na ledě Energie.

Loňští lídři kanadského bodování klubu, slovenští útočníci Uram s Pucherem, zůstavají prozatím ve stínu svých loňských výkonů. Uram zastává pozici levého křídelního útočníka třetí formace a Pucher vede dokonce až čtvrtý útok Znojemských Orlů. Kvalitními výkony se prezentuje explzeňský obránce Václav Benák, který mj. rozhodoval výsledkově divoké utkání se Spartou, když dvě minuty před koncem vstřelil šestou, rozdílovou branku.

Oba týmy si již v této sezóně odbyly premiérový souboj . Na plzeňském zimním stadionu se Orli dostali do dvoubrankového vedení, ale v poslední části keramici zapnuli a hosty převálcovali 3:0. Bylo to poslední utkání pro Oldřicha Svobodu, jehož odchod ze Znojma provázely mlhavé výroky znojemského vedení o příčinách rozchodu se zkušeným brankářem. Proti keramikům se ve znojemské brance objeví Jaroslav Kameš.

Kanadské bodování: Marek Vorel - 10
Nejlepší střelec: Marek Vorel - 7
Nejlepší nahravač: Peter Pucher - 7
Bodování +/-: David Ludvík - +4
Nejtrestanější hráči: Snopek, Toman - 14
Úspěšnost brankář: Kameš - 93,1 %

Sestavy
Znojmo je kompletní a mělo by nastoupit v této sestavě:
Kameš - Havíř, Soudek, Benák, Křetínský, Snopek, Toman - Erat, Haman, Uram - Plch, Vorel, Milan Procházka - Cisár, Barus, Plášek - Pucher, Ludvík, Petr Kumstát.

Sestava Keramiky Plzeň by mohla vypadat takto:
Barta - Řezníček, Dobroň, Mazanec, Vlček, Vobořil, M. Výborný - Dvořák, Straka, Andrašovský - Ujčík, Voskár, Volák - Eiselt, Štefanka, V. Král - Koreis, Švík, Adamský.

Znojmo získalo stejně bodů jako Keramika Plzeň, 22. Mluví pro něj ovšem lepší skóre. Půjde tak o souboj dvou sousedů v extraligové tabulce, pátého Znojma a šesté Plzně.