Preview 25. kolo

Souboj nedávných mistrů proběhne ve Zlíně!

Plzeň – Poslední venkovní duel první poloviny základní části je tady a indiáni míří do Zlína!


PSG ZLÍN
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Luďka Čajky, Zlín
4. prosince 2015
25. kolo hokejové Tipsport extraligy


S předloňským mistrem měli indiáni v jeho zářivé sezóně vyrovnanou bilanci. V jedenáctém kole prohráli na Stadionu Luďka Čajky 1:4, když čestný úspěch zaznamenal Ján Sýkora. V odvetě už byli úspěšní Západočeši – vlastní led uhájili v poměru 3:2 po brankách Slováka, Marcela a Lva. Pak se karty obrátily. Nejprve byl venku úspěšný tým Plzně po přesvědčivém skalpu beranů 4:2 (Lev 2, Kratěna a Pletka), aby si Zlínští vzali tři body nazpět v ČEZ Aréně – 2:1 z jejich pohledu. Za domácí se z branky radoval jen Vojtěch Mozík. Vloni se ovšem více dařilo Západočechům. Ti před svými fanoušky rozstříleli hosty 5:2 a radovali se i na území svého soka po nájezdech. Následně před svými fanoušky shodný výsledek zopakovali a na závěr brali i všechny body ve Zlíně, ukořistili tak jedenáct bodů z dvanácti možných. Letos se na úvod body dělily, z toho bonusového se po úspěšných nájezdech radovali modrobílí. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?


Pod pokličkou Zlína

Příběhy obou soupeřů mají podobné osudy. Loňský úřadující mistr dopadl podobně jako před ním Plzeň, ve čtvrtfinále vypadl s Kometou. Následně ukončily sovu kariéru klubové legendy – Petrové Čajánek a Leška, spolu se svými parťáky na dálku i Jaroslav Balaštík. Střelec Bedřich Köhler navíc přestoupil do Mountfieldu, Jakub Svoboda do Pardubic a Tomáš Valenta do Olomouce. Naopak z kádru Hanáků přišel na pomoc Martin Cibák, Tomáš Sýkora z Popradu, Petr Zavadil z Francie, Karol Korím z Dynama, Aleš Holík ze Šumperku, Daniel Štumpf ze Skalice a Tomáš Čachotský z Jihlavy. V průběhu ligy odešel na hostování do Havířova Zdeněk Okál, opačný směrem si vyřídil střídavé starty Jan Maruna. Tým navíc posílil o pardubického Adama Havlíka a Roberta Bukartse z Dynama Rigy.

Letní přípravu začali berani poměrně úspěšně. Nejprve dvakrát padli s bratislavským Slovanem 2:3, z toho jednou v nájezdech, aby z celkových jedenácti duelů následně nestačili již pouze se Zvolenem a Znojmem. Nerozhodně se rozešli v Havířově a Trenčíně, naopak vítězství slavili v Nitře, Bánské Bystrici, ve Znojmě, s Karlovými Vary a s brněnskou Kometou.

Ovšem vstup do extraligy je v případě Zlína černou můrou. V první porci třinácti utkání vybojovali berani pouze tři výhry – v Třinci, v Karlových Varech a doma s Litvínovem v nájezdech. Ale ani v následujících deseti duelech to není velký pokrok. Ze tří bodů se modrožlutí hřáli jen v Pardubicích a doma s Mountfieldem. Aktuální série činí dvě porážky při skóre 2:8. PSG trápí hlavně domácí utkání, ve kterých z dvanácti duelů pouze jedinkrát vyhráli v základní hrací době a celkem vydolovali osm bodů.

Aktuálně se tým nachází na třinácté příčce, největší slabinou je suverénně nejhorší útok ligy. Vždyť nejproduktivnější hráč Petr Holík se s dvanácti kanadskými body v celé lize nevejde ani do první padesátky. Naopak zadní řady stojí na Liboru Kašíkovi. Třiadvacetiletý gólman je těsně za Matějem Machovským mezi gólmany devátý s procentuální úspěšností zákroků 91,36%. Zlín zatím posbíral devátý nejvyšší počet trestných minut, ale ve schopnosti čelit přesilovým hrám je horší již jen Mladá Boleslav. Ani početní výhody nejsou příliš silné, v celé lize platí až za jedenácté neproduktivnější. Nevalné výsledky se odrazily i do návštěvnosti, Berani jsou za Plzní dvanáctí.

Miroslav Indrák o zápase ve Zlíně

INDRÁK před ZLN

Po nedělní bitvě s Oceláři měli indiáni dostatek času na zotavení, už dnes ale vyrážejí na jižní Moravu k dalšímu utkání, zítra se totiž představí na ledě PSG Zlín.„Se Zlínem jsou to dobré bitvy. Sice víme, v jakém jsou teď postavení, ale nesmíme je podcenit. Bude to boj o každý puk a my musíme hrát furt stejně – dobře bruslit, napadat a vyhrávat osobní souboje,“ má před cestou jasno člen elitního útoku MIROSLAV INDRÁK.

Posted by HC Škoda Plzeň on Thursday, December 3, 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 13.
Počet bodů: 22
Počet vstřelených branek: 42
Počet inkasovaných branek: 65
Nejproduktivnější hráč: Petr Holík 12 (2+10)
Nejlepší střelec: Robert Říčka - 6 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Holík - 10 asistencí
Nejtrestanější hráč: Pavel Kubiš - 38 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Pavel Kubiš +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Ondřej Veselý -10
Gólmani:
Libor Kašík   - 1140 minut / pr. 2,21 , 91,36%
Tomáš Štůrala -  274 minut / pr. 3,50 , 90,30%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 44
Počet vstřelených branek: 86
Počet inkasovaných branek: 69
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík 23 (15+8)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 15 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 16 asistencí
Nejtrestanější hráč: Marcel Hossa – 35 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Lev -14
Gólmani:
Matěj Machovský – 1175 minut / pr. 2,60 , 91,63%
Patrik Polívka  –  291 minut / pr. 2,68 , 90,44%



Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 3
HC Oceláři Třinec 2sn
(1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)






Branky a nahrávky: 6. Lev (Kubalík, Jeřábek), 31. Kubalík (Kubka, Indrák), rozh. náj. Sýkora – 30. Plíhal (Klepiš, Dravecký), 56. Linhart (Chmielewski).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Chalupa, Jeřábek "C", Pulpán "A", Holý, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson "A", Bližňák, Schleiss – Hossa, Preisinger, Sýkora – Poletín, Lev, Beran.



PSG Zlín 1
HC Dynamo Pardubice 3
(0:2, 0:0, 1:1)





Branky a nahrávky: 44. min Bukarts (P. Holík) - 8. Gregorc (Redenbach), 17. Ščotka (Poulíček, Nahodil), 60. Rolinek.
PSG Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - T. Sýkora, Popelka, Cibák. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.