Ohlasy 6.kolo CHL

Deset hodin v autobuse bylo zprvu znát, shodují se Kodýtek s Čerešňákem

Plzeň – Indiáni mají za sebou veleúspěšnou základní část Ligy mistrů, své putování skupinou zakončili na ledě slovenského mužstva.

A jak vlastně středeční program indiánů vypadal? „Ráno jsme se sešli na zimním stadionu a již v sedm jsme vyjížděli. Dali jsme si malý oběd za Brnem, pak se zde rozcvičili a šli na zápas. V autobusu jsme strávili necelých deset hodin,“ vypráví autor dvou branek Petr Kodýtek.

Západočeši přeskočili z autobusu prakticky rovnou do zápasu a jak sami přiznávají, chvilku to bylo znát: „Vždy je náročné, když sedíte deset hodin v autobuse. První třetina se pod to podepsala, pak jsme se již trochu rozhýbali a začaly i poslouchat nohy,“ říká s úsměvem na rtech Peter Čeršňák. “Úvodní část nebyla úplně ideální. Tam nám, jak se říká, moc nešly nohy. Pak to ale postupem času bylo lepší a lepší. Pořádně jsme se protáhli a vlítli na to,“ přitakává plzeňská osmaosmdesátka.

Jak již bylo řečeno, mladý forvard v utkání vsítil dvě ze tří branek. „U prvního gólu se domácí nějak sami zbořili na modré, já ujel a do toho mi naskočil z trestné ještě Lukáš Pulpán. On po mé přihrávce skvěle naznačil, vrátil mi to a já to měl prakticky jen do prázdné. Myslel jsem si, že již zakončí sám, ale udělal to suprově,“ vysekává poklonu šikovnému obránci a doplňuje: „U druhé trefy mi hezky zpoza branky přihrál Vojta Němec, já si ještě rychle vyměnil touš s Lukášem Kaňákem a zakončil z první.“

Plzeň tak v hokejové Lize mistrů ovládla všechny duely, jak ale sami hráči přiznávají, rozhodně to nebylo nic jednoduchého. „Bánská Bystrica hrála dobře jak dnes, tak u nás. Nastoupila celá řada mladých hráčů, kteří měli šanci se ukázat,“ říká Peter Čerešňák.

Petr Kodýtek jako hlavní úspěch vidí především v dobrém vstupu do soutěže. „Nám se povedly první čtyři zápasy, kde jsme soupeře přehráli. Bylo to vlastně ještě před startem extraligy, nyní v průběhu ročníku jsme si domácí duel s Bánskou Bystricou pohlídali a dnes doslova ubojovali,“ uzavírá.