Plzeň získala dva obránce z Kanady!

Modrobílé kanadské vlajky mohou znovu zavlát! Po pozitivních zkušenostech z loňska se i letos plzeňský hokejový klub rozhodl využít služeb zámořských hokejistů a dnes podepsal smlouvy s obránci Johnem Slaneyem a Nicolasem St. Pierrem. „Trend angažování hráčů ze zámoří se ukázal jako životaschopný a jazyková bariéra nebyla překážkou,“ vysvětluje sportovní ředitel klubu Milan Tichý.
V sekci soupiska naleznete podrobné statistiky obou hráčů.

John Slaney nastupoval s Martinem Strakou

Ofenzivní obránce a skvělý bruslař s dělovou střelou se narodil 7. února 1972 ve městě St. John´s, v kanadské provincii Newfoundland. V roce 1990 byl z prvního místa draftován týmem Washington Capitals. Slaney se může pochlubit bohatými zkušenostmi z NHL, ve které nastupoval za Colorado Avalanche, Los Angeles Kings, Phoenix Coyotes, Nashville Predators, Pittsburgh Penguins (kde v sezoně 1999/2000 nastupoval s Martinem Strakou) a Philadelphia Flyers. Během 268 zápasů nasbíral 91 bodů. Ještě větší porci pak odehrál v nižší AHL, kde v 631 utkáních nastřádal na obránce úctyhodných 519 bodů. V uplynulých dvou sezonách působil v německé nejvyšší soutěži v týmu Frankfurt Lions, kde se do statistik zapsal 148 zápasy a 84 body. John Slaney je ženatý a má 2 děti.

Mladík schopný velet

Nick St. Pierre se narodil 3. července 1985 ve městě St. Etiene, v provincii Quebeck. Poprvé nastupoval za univerzitní tým Colgate University, kde hrál od roku 2005 do roku 2009 v pozici kapitána. Je známou pravdou, že v univerzitních týmech je kapitánem ten, kdo vedle sportovních kvalit vykazuje i kvality charakterové. V sezoně 2009/2010 již Nick nastupoval v dresech AHL Syracuse Crunch a Norfolk Admirals a v ECHL za Reading Royals a Gwinnett Gladiators s celkovou statistikou 73 zápasů a 24 bodů.

Milan Tichý: Nyní chceme posílit útok

Sportovní ředitel HC Plzeň 1929 Milan Tichý pokračuje ve výlovu kanadských dravců. „Se změnou pozice a počtu cizinců v klubech extraligy je nutná velmi důkladná analýza nákupu hráčů. I v minulé sezoně jsme, jako první klub v extralize, významně sáhli po hráčích ze zámoří. Sázka na Scofielda, O´Briena a Bomersbacka ukázala, že tento trend je životaschopný a velmi osvěžil výkon celého mužstva. Všichni tři prokázali, že ačkoliv nehýřili bohatými zkušenostmi z NHL, přinesli si do týmu to, co jsme vyžadovali – pracovitost, houževnatost, zodpovědnost a týmového ducha. Ukázalo se, že ani jazyková bariéra není překážkou. Jejich odchod byl běžnou součástí hokejového života. Jádro týmu kolem Martina Straky zůstalo a je jen zapotřebí jej doplnit o takové typy hráčů, kteří zapadnou do koncepce, budované Marianem Jelínkem, Milanem Razýmem a Rudolfem Pejcharem,“ vysvětluje sportovní ředitel klubu motivy angažování nových posil a naznačuje, že příliv kanadských hráčů tím nemusí končit: „V současné době chystáme posílit útok. Jsme připraveni podepsat 2 – 3 útočníky ze zámoří a tým bude kompletní.“

Zdroje fotografií: echl.com, hfboards.ca