Preview Karaganda

Hokejová lahůdka! V Plzni se představí kazašská Karaganda!

Plzeň – Indiáni mají za sebou již tři přípravné duely, nyní je čeká před vlastními fanoušky zajímavá konfrontace. Na západě Čech se představí kazašský celek – Karaganda!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HK SARYARGA KARAGANDA

Home Monitoring Aréna, Plzeň
14. srpna 2018
přátelské utkání

Podobnou zajímavou bitvu zažili fanoušci na západě Čech i vloni. To se v Home Monitoring Aréně přestavila reprezentace Jižní Koreje, duel nakonec ovládli indiáni 2:1 v samostatných nájezdech. Nyní se tedy plzeňská bašta chystá odolat kazašskému celku Karaganda. Jak zajímavý duel dopadne?


Pod pokličkou Karagandy

Město Karaganda leží lehce na východ od středu země Kazachstán. Leží ve zhruba dvojnásobné výšce nad mořem než Plzeň a počet obyvatel dosahující 500 000 z něj dělá třetí největší v zemi. Město i celá oblast je spíše průmyslové, zejména díky těžbě uhlí, měděné rudy a dalších nerostů.

Samotný klub byl založen před dvanácti lety, své zápasy hraje v Ice palace Ak Zholtaj s kapacitou 2060 lidí. Klubové barvy jsou národní – žlutá a modrá. Saryarga během dní v České republice poměří síly ještě s Mladou Boleslaví, Chomutovem a na závěr i Mountfieldem. Soupiska je plná ruských hráčů a samozřejmě kazašských. Podobně je tomu i v realizačním týmu.

Klub působí ve VHL, tedy druhé nejvyšší mezinárodní hokejové lize v Euroasii. Sportovní cestou do KHL postoupit nelze. Historický titul hráči vybojovali v sezóně 2013/14. V loňské sezóně skončila cesta play-off již v osmifinále na Novokuzněcku, když sedmý rozhodující duel rozseklo až ve druhém prodloužení. Přitom kazašský celek skončil po základní části čtvrtý, ruský soupeř až třináctý.

Vstupenky

Předprodej vstupenek na zajímavé střetnutí odstartoval 7.8.2018. Prodej probíhá každý všední den od 10 do 18 hod., možnost si pořídit lístek je i online. Jednotná cena je 50 Kč.

Otevřený bude pouze sektor Východ, jednotlivá místa jsou poté neurčena. V případě naplnění kapacity budou sektory postupně otevírány směrem na sever.

Držitelé permanentek mají přátelské zápasy v ceně permanentky jako bonus. Připomínáme, že pokud ještě nemají fanoušci vyměněný svůj voucher za permanentku, je možné tak učinit kdykoliv ve Fanshopu. A to samozřejmě i před zápasem.

Vstupenky je možné zakoupit i v den zápasu na třech venkovních pokladnách, které budou otevřeny od 14 hod. do začátku utkání nebo ve fanshopu.

Výsledky přípravných zápasů

HC Škoda Plzeň 4
ČEZ Motor České Budějovice 1
(1:0, 2:0, 1:1)


Branky a nahrávky: 11. Němec (Gulaš), 24. Pour (Kodýtek, Kantner), 38. Stach (Gulaš, J. Kindl), 60. Kvasnička (Kodýtek) – 47. Káník.
HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Kvasnička, Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Pulpán, Vráblík, Allen – Nedorost, Němec, Gulaš – Stach, Preisinger, Indrák – D. Kindl, Kracík, Eberle – Kantner, Kodýtek, Pour.


ČEZ Motor České Budějovice 2
HC Škoda Plzeň 3
(1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Doktor (Bradley), 56. Endál (Fillman, Šimánek) – 18. D. Kindl (Kracík), 23. Kodýtek, 37. Kracík (Preisinger)..
HC Škoda Plzeň: Milčakov (Frodl) – Kvasnička, Allen, J. Kindl (C), Kaňák, Pulpán (A), Vráblík – Pour, Němec, Eret – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Eberle – Kantner, Preisinger, Kodýtek.


HC Energie Karlovy Vary 5
HC Škoda Plzeň 3
(3:2, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Gorčík (Kovačevič, Šafář), 4. Beránek, 17. Balán (Rachůnek, Flek), 55. Havránek (TS), 59. Balán (Rachůnek) – 16. Eret (Indrák, Kaňák), 19. Gulaš, 58. Gulaš (Nedorost, Pulpán).
HC Škoda Plzeň: Král (Milčakov) – Sysel, Allen, Pulpán "A", Vráblík, Kvasnička, Kaňák – Kantner, Nedorost, Gulaš "C" – Eret, Němec, Indrák "A" – Kindl, Preisinger, Eberle – Matyášek, Kodýtek, Pour.

Program přípravných utkání indiánů před sezónou 2018/19

 2.8.2018 HC Škoda Plzeň - HC Motor České Budějovice  4:1
 7.8.2018 HC Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň  2:3
 9.8.2018 HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň    3:5 

14.8.2018 HC Škoda Plzeň - HK Saryarka Karaganda      od 17:30 
21.8.2018 HC Klatovy - HC Škoda Plzeň                 od 17:30