Dosavadní výsledky

Jak si vedou týmy indiánů? A-tým, junioři i oba dorosty jsou první!

Plzeň – Hokejový klub na západě Čech navazuje na veleúspěšnou medailovou sbírku z loňské sezóny a reprezentační pauzy přečkají všechny celky na pozic lídra!

A-tým

Aktuální pozice: 1.

Indiáni dali zapomenout loňskému nevydařenému vstupu do sezóny a v dosavadních devatenácti utkáních pouze dvakrát nebodovali – v Třinci a Olomouci. Na čele průběžné tabulky mají stejně bodů – 40 – jako Kometa Brno a o jeden více než třetí Oceláři. Jihomoravané mají však odehraný zápas navíc, Slezané dokonce dva. I tak mají Západočeši skóre 69:39, které jim přisuzuje nejproduktivnější útok a po Mountfieldu i nejméně propustnou obranu. Nejproduktivnějším hráčem indiánů i extraligy je Tomáš Mertl (14+10), na záda mu dýchá Dominik Kubalík (15+8). Mezi třemi tyčemi září s aktuálně třemi nulami v řadě Miroslav Svoboda, který je s procentuální úspěšností zákroků 93,32% druhý za Patrikem Rybárem z Mountfieldem.



Junioři

Aktuální pozice: 1.

Nejstarší mládežnická kategorie má za sebou patnáct utkání a pouze čtyři nezdary. Zajímavostí je, že na rozhodnutí všech zápasů stačilo šedesát minut. Svěřenci pánů Davida Bruka a Františka Černého mají na čele tabulky tříbodový náskok na Kometu Brno, kterou v posledním kole ze svého ledu vyprovodili po výsledku 5:1. Při skóre 59:35 mají Západočeši po Kladně nejproduktivnější útok soutěže a zároveň se pyšní nejméně propustnou obranou. Tým táhne zejména Petr Eret (13+11), který je v celkovém bodování extraligy druhý za kladenským Vildumetzem (11+22). Co do procentuální úspěšnosti zákroků nejvíce září v rámci celé soutěže indián Adam Beran, jenž vyšrouboval svá čísla nad hodnotu 94.

Junioři v rámci osmnáctičlenné extraligy odehrají základní část systémem dvakrát každý s každým. Poté bude nejlepších dvanáct mužstev rozděleno do dvou skupin po šesti a opět se bude hrát doma/venku s každým soupeřem. Předešlé výsledky se přitom nezapočítávají a nejlepší čtyři kluby poté z každé tabulky postoupí do čtvrtfinále. To se bude hrát na tři vítězné duely, semifinále a finále na dva.



Starší dorost

Aktuální pozice: 1.

Svěřenci trenérů Michla Straky a Ivana Vlčka mají za sebou čtrnáct duelů a ve skupině A jsou v konkurenci Energie, Chomutova, Kladna a Litvínova první. Náskok činí bodík na Karlovy Vary, ty však mají navíc odehraný duel. Modrobílí se pyšní nejlepším útokem a shodně inkasovali jako jejich západočeský rival. Skóre 65:31. Nejproduktivnějším hráčem skupiny je plzeňský Martin Lang (16+11), v zádech má spoluhráče Radka Mužíka (9+13) a Filipa Přikryla (4+18). Mezi třemi tyčemi zase Martin Altrichter vytáhl procentuální úspěšnost zákroků nad 93 procent a je v těsném závěsu za karlovarským Kašparem.

Starší dorostenci ještě odehrají dvě střetnutí a z pěti pětičlenných skupin následně postoupí dvě nejlepší družstva a čtyři třetí do skupiny, která již má jisté play-off. Zde se dvoukolově utká každý s každým. Následovat bude osmifinále na tři vítězná utkání a čtvrtfinále na dva. Úspěšné celky postoupí na Závěrečný turnaj o titul Mistr České republiky. Zde na celky čekají dva zápasy – semifinále a finále/souboj o bronz.



Mladší dorost

Aktuální pozice: 1.

V desetičlenné skupině Západ svěřenci Petra Vojana a Jana Snopka odehráli čtrnáct zápasů a ztratili jediný bod! I skóre je impozantní 106:17. Nejproduktivnějším hráčem indiánů je Adam Ženíšek (9+23), v rámci celé skupiny má před sebou dva litvínovské borce Stehlíka a Myšáka. Mezi gólmany naopak kraluje Jaroslav Prchlík, jenž se vyšplhal s procentuální úspěšností zákroků na téměř 94 procent.

Mladší dorostenci v rámci první části soutěže ještě odehrají čtyři zápasy. Poté se nejlepší čtyři celky ze skupiny Západ a dva ze skupiny Střed přesunou do skupiny A, kde každý odehraje dohromady dvacet duelů. Podobně je to i se skupinou B. Všechna mužstva mají jistý postup do čtvrtfinále, které stejně jako semifinále bude hráno na dva vítězné zápasy. Čtyři nejlepší celky postupují na Závěrečný turnaj mistrovství České republiky o titul Mistr České republiky v kategorii mladšího dorostu, který se koná 31.03. - 01.04.2018 a kde se utká každý s každým.