Junioři v přípravě

Junioři si v přípravě dvakrát zopakují loňské semifinále se Spartou, nechybí ale i švédský soupeř!

Plzeň - Mladí indiáni mají za sebou dřinu na suchu, nyní si užívají zasloužené volno. Již brzy se ale rozjede šňůra přípravných střetnutí.

"Kluci nyní mají přibližně třítýdenní volno. Na toto období ale dostali individuální tréninkový plán. Na led vyjedeme 24.7. a budeme pokračovat v kombinované přípravě led/sucho. V šesti týdnech předzávodního období absolvujeme 8 přípravných utkání a turnaj v Litvínově. Během tohoto procesu se vykrystalizuje zápasová sestava. Jsem velmi rád, že letos budeme mít v juniorce B-tým. Ten bude stejně jako v dorostu v Klatovech. Tam budeme posílat hráče, kteří budou momentálně mimo zápasovou sestavu, nebo budou mít malý icetime. Rozehrají se tam také hráči po zranění. Spolupráce je ale oboustranná. Někteří hráči B-týmu s námi třeba absolvovali soustředění nebo i část přípravy a v případě potřeby a odpovídající výkonnosti je můžeme zařadit do A-týmu," popisuje trenér Petr Vojan.

Mladí indiáni rozehrají letní duely pěkně zostra! Na přelomu července a srpna se totiž vydají vstříc derby s karlovarskou Energií. Hned v pondělí si navíc pro fanoušky připravili další bonbonek - přijede švédský juniorský tým Lidingö Vikings. Po zápase na Kladně se zase na západě Čech strhne odveta loňského semifinále s pražskou Spartou. V polovině srpna se modrobílí zúčastní dvoudenního turnaje v Litvínově, po kterém se ještě před startem extraligy představí v Chomutově, na Spartě a doma s Kladnem.

Extraliga juniorů začíná 6.9.2019 a Plzeň na svém ledě přivítá právě Rytíře, o den později pak českobudějovický Mountfield. Mistr z Třince se v západočeské metropoli představí až v předposledním kole základní části 24. ledna příštího kalendářního roku.  

Rozpis přípravných zápasů ZDE!