Ohlasy 24. kolo

Musíme to zlomit sami, nikdo jiný, hlásí po prohře s Třincem David Stach

Plzeň - Západočeši na domácím ledě nedokázali zdolat lídra tabulky z Třince, Oceláři Škodu porazili 4:1. Indiánům opět nevyšel úvod utkání dle představ, pokračovala i nepříliš dobrá koncovka, gólmana hostí modrobílí překonal až za stavu 0:3 v předposlední minutě. Prohru okomentoval útočník David Stach.

Oceláři se dostali v utkání do vedení již v páté minutě, když se po rychle akci v útočné pásmu trefil střelec Martin Růžička. Bylo vidět, jak si Třinec za trefou jde, dravost před brankou byla evidentní. „Třinec hraje dobře, je to pěkný hokej přihrávky jim létají z hokejky na hokejku. Je na nich vidět, že jsou v laufu. Hraje se lépe, když víte, že máte v zádech devět výher v řadě. Ale myslím si, že dnes jsme měli na to, abychom je porazili,“ myslí si David Stach. Třinec si cestu za výhrou rozložil do všech tří třetin - v úvodní jako první skóroval, ve druhé ubránil dlouhé dvojnásobné oslabení a ve třetí přidal rozhodující údery.

Co byly podle David Stacha rozhodující faktory další domácí prohry? „Přesilovka 5 na 3 byla asi opravdu rozhodující, protože pokud ji hrajeme minutu a půl, tak to prostě musíme proměnit. Já sám jsem měl šanci, byly tam nějaké střely, ale gól jsme bohužel nedali. I předtím jsme měli příležitosti, dali jsme dvě tyčky. Štěstí nám nepřeje, ale určitě to není o tom. My to musíme zlomit,“ říká odhodlaně plzeňský centr, který v posledních duelech nastupuje v první útočné lajně s Miroslav Indrákem a Milan Gulašem. Tato formace se postarala o jediný gól Škodovky v utkání, prvně jmenovaný připravil Hrubce o čisté konto.

Podruhé v řadě si indiáni přivezli do domácího prostředí páteční venkovní výhru, kterou chtěli v Home Monitoring Aréně potvrdit dalším vítězství. Opět se jim to však nepovedlo, domácí trápení pokračuje i nadále. Podle Stacha ale nálada v kabině před duelem nebyla špatná, jenže srazil ji už zmiňovaný první inkasovaný gól. „Dnes před zápasem jsem měl dobrý pocit, vlastně všichni jsme byli nahecovaní. Ale pak hned na začátku dostaneme první gól. Pak jsme se sice zvedli, měli jsme i několik šancí, ale žádnou neproměnili. Naopak jsme ve třetí třetině dvakrát inkasovali, potom už se zápas vlastně jen dohrával.“

Co dál? Venku se Plzeňským v posledních dvou duelech zadařilo, v Mladé Boleslavi i v Hradci Králové z toho byly výhry za tři body. Proč to ale poté nejde na západě Čech? „Možná je to tím, že venku hrajeme jednodušeji, doma zase musíme tvořit. Ale nedokážu si to moc vysvětlit… Podle mě doma prostě musíme vyhrávat, protože tohle je opravdu strašné. Musíme to změnit my, nikdo jiný. Doufám, že se to změní co nejrychleji,“ uzavírá David Stach.