Momenty sezóny 1

Přehled nejzajímavějších momentů sezóny 2019/20 – část 1.

Ročník 2019/20 nabídl klubu HC Škoda Plzeň a jeho fanouškům nespočet zajímavých zážitků, úžasných momentů a skvělých akcí. Na mnohé z nich se bude jistě vzpomínat ještě hodně dlouho, pojďme si v první části našeho článku představit některé důležité okamžiky z uplynulé sezóny.

Champions Hockey League

Zahájení sezóny

Na indiány na startu sezóny 2019/20 čekala třetí účast v hokejové Lize mistrů. Klub HC Škoda Plzeň dostal podruhé v řadě možnost uspořádat zahajovací zápas soutěže. V závěru srpna byl pro příznivce připraven bohatý program jak před utkáním proti finskému mistrovi HPK Hämeenlinna, tak i po něm. 

Před zápasem si fanoušci kromě jiného mohli vyslechnout řadu zajímavých rozhovorů, což ocenili i finští návštěvníci venkovní akce, neboť mohli zatleskat Tomáši Vlasákovi, kterého moc dobře znají z působení v jejich oblíbeném klubu. Zápas nakonec navštívilo skvělých 5 135 fanoušků, po konci duelu na ně čekala autogramiáda celého A-mužstva Plzně a ohňostroj.

Brzký postup, následně konec v osmifinále

Stejně jako v ročníku 2018/19 si indiáni zajistili postup do vyřazovací fáze soutěže i o rok později už v základní skupině. HC Škoda Plzeň po parádních bitvách dvakrát zdolal zmíněného finského mistra HPK Hämeenlinna v prodloužení, v základní hrací době pak porazil i mistra dánské nejvyšší soutěže Rungsted Seier Capital. Ve dvou zbývajících duelech skupiny tak bylo rozhodnuto, Škoda i švýcarský soupeř EV Zug již měli postup jistý. Ve Švýcarsku dokázali uspět domácí, v Plzni zase indiáni, kteří EVZ zdolali před parádní kulisou po nájezdech.

Také pro osmifinále se měla Plzeň vypravit do Švýcarska. Na indiány čekal těžký kalibr, dravec soutěže – HC Lausanne. Na domácím ledě v úvodním duelu osmifinále modrobílí zápas těsně ztratili, v Lausanne tak museli o jeden gól vyhrát, aby se šlo do prodloužení. To se Plzni, která hrála v dost okleštěné sestavě, podařilo, když vyhrála 4:3. V prodloužení ale švýcarský tým rychle vstřelil gól, po výsledku 4:4 tak pro indiány cesta Champions Hockey League skončila.

Kustod ve výstroji

Na severském tripu, který Západočeši v základní skupině Ligy mistrů absolvovali, se po výhře v Hämeenlinně mohli indiáni radovat z nesmírně důležitých bodů. Bohužel však museli počítat i citelnou ztrátu, protože v utkání se zranil gólman Jaroslav Pavelka, pro něhož to byl druhý a poslední soutěžní zápas za Škodu v sezóně. Brankář se tedy od výpravy plzeňského týmu odpojil, indiánům tak při tréninku chyběl druhý gólman, protože Kristián Kolář byl v tu dobu na cestě z České republiky. Do brankářské výstroje se tak oblékl Petr Šulan, kustod týmu. Tato situace dala vzniknout následující fotografii.

Jan Kovář v Plzni jako soupeř

Zápasy v Lize mistrů plzeňské fanoušky opět hodně bavily, v základní skupině na ně čekal ještě jeden speciální moment. Osud tomu chtěl, že se do Plzně vypravil k zápasu zmiňovaný švýcarský tým EV Zug, jehož součástí byl a je i forvard Jan Kovář. V LOGSPEED CZ Aréně se tehdy představil poprvé od hodně mladého věku jako plzeňský soupeř, nakonec si užil ovace příznivců po velice zajímavém utkání. Po konci duelu se Kovář zmínil, že se sice do Plzně těšil, ale byl rád, když měl zápas již za sebou.

Úspěch ve Fan Challenge

Liga mistrů opět pořádala Fan Challenge pro příznivce jednotlivých klubů v soutěži. Fanoušci se formou hlasování, hraní her a fandění přímo na stadionech starali o zisk bodů pro jejich oblíbené týmy. Příznivci HC Škoda Plzeň si ve Fan Challenge vedli opravdu nesmírně dobře již během konání základních skupin soutěže, svou skvělou formu si přenesli i do následné play off Champions Hockey League Fan Challenge, kde tým indiánů nakonec obsadil vynikající třetí místo.

Momenty z Champions Hockey League si můžete připomenout i díky fotografiím!