Ohlasy 48. kolo

Roman Vrablík #90: Snažili jsme se do nich tlačit, ale bohužel to dnes nevyšlo

Plzeň - Proti houževnaté Olomouci se indiáni dokázali prosadit jen jedinkrát a nakonec z toho byla prohra 1:2. Po zápase nám sdělil své dojmy obránce Roman Vráblík, který byl mimo jiné u toho, když musel být z ledu na nosítkách odnesen jeho spoluhráč Vojtěch Němec.

Romane, dnešní zásadní problém bude, že z 51 střel jste dali jen jednu branku, souhlasíte?
Je to bohužel v tom, my jsme dali jen jeden gól, oni dva. Někdy jsou zápasy, kdy to tam napadá a dneska tam bohužel nic nespadlo.

Měli jste hodně přesilových her, co v nich bylo špatně?
Já si nemyslím, že bychom je sehráli nějak špatně. Měli jsme tam spoustu střel, ale jak už jsem povídal, v dnešním zápase nám to tam nenapadalo.

Po tom zákroku na Vojtěcha Němce, neproběhlo vám něco v hlavě, otřáslo to s vámi?
To je otázka na každého zvlášť, ale v těch hlavách to prostě je. Pro nás, co jsme byli na ledě, to určitě nebylo nic příjemného.

Vy jste u toho byl blízko, to člověku určitě zatrne, viďte?
Já jsem mu shodou okolností i nahrával, viděl jsem to zblízka a nebyl to pro mě hezký pohled. Je to na rozhodčích, oni to musejí posoudit. Já si o tom myslím své, ale na to se určitě vymlouvat nemůžeme, tento zákrok nám zápas neprohrál.

Olomouc má jako jedná z mála s vámi aktivní bilanci, nesedí vám jako soupeř?
Oni hrají takovým stylem, že hodně bruslí, napadají. Jsou takovým houževnatým týmem. Dali dva góly a pak jenom vyloženě bránili. Snažili jsme se do nich tlačit, bohužel to nevyšlo.

V zápase cinkalo i několik tyček, řekne si člověk že hrajete zápas „blbec“?
Určitě, když se nedaří, tak se prostě nedaří. Jsou zápasy, kdy to tam napadá i z menších šancí a pak jsou utkání jako to dnešní.

Nyní vás čekají dva těžké zápasy, v pátek v Hradci Králové a v neděli doma Třinec, oba týmy z elitní čtyřky. Těšíte se na pár dni volna?
Trocha volna jistě každému prospěje. Oba to jsou soupeři, kteří se snaží hrát hokej a to nám sedí více než hrát proti Olomouci, která do Plzně přijela jen bránit.

Romane, děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!