Sedmáci v přípravě

Sedmáci zakončili přípravu a jdou do boje! Trenér Hanzlík: Kluci makají skvěle!

Plzeň - Mladí indiáni završili dlouhé měsíce příprav a již tuto sobotu se vydají v Praze do ostré bitvy.

Sedmáci přes léto rozhodně nezaháleli. "Od začátku května se kluci připravovali čtyřikrát týdně, nabírali kondici, zlepšovali se v házené, basketbalu, fotbalu a hlavně v obratnosti. Dvakrát jsme vždy byli na palubovce ZS, jedenkrát v areálu Škodaparku a v přilehlém lesním parku Homolka. Týdenní přípravu vždy zakončujeme ve fitness Koloseum na Lochotíně. Nechyběl ale také pravidelný plavecký výcvik, hlavně kvůli nápravě jednostranné zátěže ze sezony. Na programu byl i dvoutýdenní hokejový blok na ZS Košutka promíchaný s všeobecnou přípravou. Ten byl zaměřen na rozvoj bruslařských dovedností a techniky práce s hokejkou," popisuje hlavní trenér Bořek Hanzlík úvod přípravy. Perličkou je pak přátelský fotbalový duel s oddílem Lhoty či cyklovýlet napříč Brdy.

Následovaly přípravné zápasy, které se promíchaly i do dvou turnajů. S pražskou Spartou přišla porážka 6:9, naopak vítězství s Příbramí. Na turnaji v Karlových Varech modrobílí obsadili třetí místo, na silně obsazeném mezinárodním turnaji v Praze zase páté. Celé klání bylo obsazeno především z mužstev z Kanady, Lotyšska, Německa a Rakouska.

"Srpnová příprava probíhala jednak na ZS v Plzni, ale také formou intenzivních třífázových soustředění na ZS v Rokycanech. Nechybělo ani kondiční soustředění na kolech na Šumavě v Železné Rudě. Úroveň přípravných zápasů byla z našeho pohledu dobrá, dlouhodobě se ovšem potýkáte s horší koncovkou. Kluci trénují skvěle," hodnotí Bořek Hanzlík.

Úvod soutěže bude pro sedmáky ve znamení souboje s domácími Letci z Letňan. Před svými fanoušky se představí o čtrnáct dní později v souboji s dalším pražským celkem - Kobrou.

Dlouhodobou turnajovou soutěž zase načnou Západočeši v Chomutově, kde se popasují s Wolves a domácími Piráty. Více ZDE!